Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rušno na železnici v uplynulom týždni: Smrteľná zrážka človeka s vlakom, pokus o samovraždu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali v uplynulom týždni jednu smrteľnú zrážku vlaku s civilnou osobou. Stalo sa tak v úseku Šenkvice - Pezinok, kde rýchlik zrazil ženu na priechodnom priereze koľaje. Dopravná nehoda si vyžiadala meškanie 12 osobných vlakov. Informoval o tom Dávid Bozsaky z odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva ŽSR.

Železnice v uplynulých dňoch nezaznamenali žiadnu zrážku vlaku s autom. V úseku Turzovka - Staškov však musel osobný vlak zastaviť pred vozidlom, ktoré stálo na nezabezpečenom priecestí. Až po jeho odtlačení mohol vlak pokračovať v jazde. Podobná situácia sa stala aj v úseku Kúty - Kúty štátna hranica, kde na priecestí uviazol kamión. "Následný vlak bol vyrozumený o situácii, v čase jeho prechodu však bolo priecestie už voľné a zjazdné," poznamenal Bozsaky.

ŽSR zároveň zaevidovali pokus o samovraždu, ktorý bol nahlásený v úseku Slivník - Kalša. Osobu sa policajnej hliadke podarilo zadržať. Na železničnej stanici Prievidza - nákladná stanica prešiel osobný vlak okolo osoby ležiacej v blízkosti koľaje, ktorej sa následne ujali zdravotníci.

ŽSR zaznamenali počas minulého týždňa i vyčíňanie vandalov. Skupina cestujúcich poškodila výplň na dverách vozňa v rýchliku na ŽST Banská Bystrica. V ŽST Krompachy a Chým ukradli celkovo 24 vodivých prepojení. Na zastávke Horná Streda kládli zasa deti kamene na koľajnice.

Viac o téme: NehodaVlakyŽeleznice Slovenskej republiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu