Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Inšpektorát práce si posvieti na tragickú nehodu: Kombajn smrteľne zmrzačil muža (†41)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NITRA – Tragickou nehodou, pri ktorej v stredu (12.9.) v Kráľovej nad Váhom prišiel o život 41-ročný muž, sa už zaoberá Inšpektorát práce v Nitre. K udalosti došlo v areáli spoločnosti Agroslužby, kde si 25-ročný kombajnista pri cúvaní pravdepodobne nevšimol muža, ktorého s kombajnom pritlačil k stroju na spracovanie kukurice.

Podľa slov vedúceho oddelenia bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci (BOZP) z nitrianskeho inšpektorátu práce Martina Madu, poškodený na pracovisku nevykonával žiadnu pracovnú činnosť. Napriek tomu z doposiaľ nezistených dôvodov došlo pri montáži prídavného zariadenia k pracovnému stroju k jeho k pritlačeniu a zraneniu, ktorému podľahol.

Inšpektorát teraz okolnosti úrazu prešetruje. "Z predbežných zistení možno konštatovať viacero závažných porušení právnych predpisov na zaistenie BOZP. V súvislosti s touto udalosťou inšpektori práce zistili na pracovisku aj ďalšie závažné nedostatky. Je medzi nimi nezabezpečenie otvorov a jám ochrannými zariadeniami, zistili sa tlakové nádoby, ktoré neboli zabezpečené proti pádu, niektoré objekty neboli chránené proti účinkom atmosférickej a statickej elektriny, absentovalo bezpečnostné a zdravotné označenie a zistili sa aj ďalšie porušenia v oblasti skladovania," uviedol Mada.

Ako doplnil, inšpektorát práce vo veci koná a zisťuje ďalšie skutočnosti súvisiace s vyšetrovaním úrazu. "Rozsah a miera zavinenia sú v štádiu vyšetrovania. Inšpektorát práce ukladá sankciu pri zistených porušeniach v oblasti BOZP až do výšky 200.000 eur," doplnil Mada. 

Viac o téme: NehodaKombajnNitraAgroinštitút
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu