Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia mala plné ruky práce: Obvinila dvoch východniarov z jazdy pod vplyvom alkoholu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: polícia)

BARDEJOV/HUMENNÉ – Polícia obvinila dvoch východniarov z jazdy pod vplyvom alkoholu. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že v prvom prípade začal poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Bardejove trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie voči 49-ročnej žene z obce Šarišské Jastrabie (okres Stará Ľubovňa) z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

"Žena v pondelok (6.8.) popoludní viedla osobné motorové vozidlo, po ceste I/77, v smere z mesta Bardejov k chatovej oblasti zvanej Mníchovský potok. Pri prechádzaní križovatky sa plne nevenovala vedeniu vozidla, prešla do protismernej časti vozovky a narazila do osobného motorového vozidla, ktoré viedol 62-ročný Bardejovčan," priblížila hovorkyňa incident s tým, že hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru v Bardejove po príchode na miesto nehody oboch vodičov podrobila dychovej skúške.

U staršieho muža bola výsledná hodnota negatívna a u vodičky výsledok dosiahol hodnotu 1,21 miligramu etanolu na liter vydychovaného vzduchu a opakovaná skúška dokonca 1,24, čo je v prepočte takmer 2,6 promile. Žena je stíhaná na slobode.

V druhom prípade nezvládol svoju jazdu 35-ročný Juraj z Humenného, ktorý v pondelok pol hodinu po polnoci viedol osobné motorové vozidlo po ceste I/18 v smere z obce Soľ na obec Hlinné (okres Vranov nad Topľou). "Za zákrutou nezvládol riadenie, zišiel do priekopy, kde vozidlo zostalo prevrátené," doplnila Ligdayová s tým, že muža podrobili dychovej skúške s výsledkom viac ako 1,6 promile.

Pri dopravnej nehode utrpel Juraj zranenia s dobou liečenia do siedmich dní, na vozidle vznikla škoda vo výške 2000 eur. Dopravnú nehodu vyšetruje Okresný dopravný inšpektorát vo Vranove nad Topľou. Humenčan je obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Viac o téme: AlkoholNehodaVozidloPolícia Východniari
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu