Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Smrteľná nehoda: Dievčatá sa rútili diaľnicou obrovskou rýchlosťou, tri obete

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: FB, Dnevni avaz)

SARAJEVO - Boli nerozlučnými priateľkami. Spoločne študovali, spoločne trávili voľný čas, spoločne nakupovali a chodili na kávy. Cez víkend sa ale stalo obrovské nešťastie. Päť krások havarovalo na diaľnici pri Sarajeve, tri z nich, žiaľ, zahynuli.

Kamarátky z mesta Hadžići v Bosne a Hercegovine sa vybrali v piatok na kávu do mesta. Poznali sa od prvého ročníka základnej školy. Nešťastie sa stalo v piatok krátko pred pol siedmou večer. Kamarátky sedeli v BMW X5, ktoré riadila Almir Ejubovićová (20). Spoločne sa v aute viezlo päť dievčat. Okrem vodičky aj Ajla Ibricaová (†18), Nadja Neradinová (†17) a sestry Lejla Orucová (†17) a Ajla Orucová (18).

Ajla Ibricaová (†18)
Zobraziť galériu (6)
Ajla Ibricaová (†18)  (Zdroj: Facebook/A.I.)

Vo veľmi vysokej rýchlosti auto narazilo do kovovej tyče na diaľnici A-1 pri Sarajeve. Jazdili rýchlosťou neuveriteľných 244 kilometrov za hodinu. Silný náraz auto takmer roztrhol na dve polovice. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Hasiči museli obete z vraku vystrihávať. Ajla a Nadja boli na mieste mŕtve. Lejlu, ktorá ešte javila známky života, previezli do nemocnice v Sarajeve, kde, žiaľ, v ten večer krátko po 20-tej hodine vydýchla naposledy. 

Nadja Neradinová (†17)
Zobraziť galériu (6)
Nadja Neradinová (†17)  (Zdroj: Facebook/N.D.)

Na klinike anestéziológie bojuje stále o život Ajla Orucová (18), sestra mŕtvej Lejly. Vodička BMW Almir Ejubovićová utrpela zlomeninu chrbtice a nosovej kosti. Zdroj blízky vyšetrovaniu potvrdil, že príčinou strašnej nehody bola enormne vysoká rýchlosť a neskúsená vodička. "Jazdili tak rýchlo, že moje auto podskočilo, keď prešli okolo mňa," povedal svedok.

Rodiny, priatelia a známi sa z tragédie nedokážu spamätať. Dievčatá sa v osudný deň stretli, pretože chceli naplánovať narodeninovú oslavu Ajly Orucovej, ktorá mala byť v sobotu.  

Lejla Orucová
Zobraziť galériu (6)
Lejla Orucová  (Zdroj: Facebook/L.O.)

Ako informuje portál vijesti.ba, odvolávajúc sa na ministerstvo vnútra v Sarajeve, vlastníkom smrtiaceho BMW X5 bol otec Almiry Ejubovićovej, pričom auto nebolo registrované. Na prednej a zadnej strane vozidla boli rozdielne registračné značky 689-M-155 a 669-E-155.  

VIDEO Smrteľná nehoda: Dievčatá
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YT/Dnevni avaz)

Susedia hovoria, že mladá vodička práve absolvovala test na získanie vodičského preukazu, no ešte nebola jeho držiteľkou. V dedine boli dievčatá obľúbené. V rodinách mladých žien, medzi miestnymi, ale aj širokou verejnosťou nastal obrovský smútok. 

Viac o téme: NehodaTragédiaKamarátky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu