Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Opitý muž zo Šale si plnil sen: Bez vodičáku sa preháňal na smetiarskom aute

Smetiarske auto
Smetiarske auto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

ŠAĽA - Poriadne opitý 34-ročný muž si cez víkend zrejme plnil sen a po Šali sa poprevážal na smetiarskom aute. Nevlastní ani vodičský preukaz. Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, Šaľan si v sobotu v noci zobral kľúče od auta z areálu firmy, v ktorej pracuje a vybral sa na nočnú jazdu.

Pod kolesá sa mu priplietli kontajnery a pri náraze rozbil okno na aute. Akčného jazdca si našťastie všimla policajná hliadka. Po krátkej a demolačnej jazde zaparkoval auto vo firme a čakala ho dychová skúška. Namerali mu 2,54 promile. Muž odhodlane tvrdil, že sa o smetiarske auto vzorne stará a robí závozníka a to, že nemá vodičský preukaz nie je problém. Iný názor už mali policajti a tak muža posadili do cely.

Po vytriezvení ho vyšetrovateľ vypočul a obvinil zo zločinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla, kde je trestná sadzba tri až 10 rokov a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky s trestnou sadzbou až na jeden rok. Okrem obvinenia bude musieť pravdepodobne uhradiť aj škodu, ktorú spôsobil na aute. Tá je predbežne vyčíslená na 1 500 eur.

Viac o téme: AlkoholSmetiarske autoPolícia Šaľa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu