Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Oslava maturít sa skončila tragicky: Dominika prišla na Duchonke o Maroša, namiesto svadby pohreb

Dominika a Maroš plánovali svadbu Zobraziť galériu (3)
Dominika a Maroš plánovali svadbu (Zdroj: FB/Maroš, Dominika)

TOPOĽČANY - Obrovské nešťastie sa stalo ešte v piatok v rekreačnej oblasti Duchonka pri Topoľčanoch. Čerství maturanti sa tam vybrali osláviť skúšky dospelosti. Maroš vošiel do vody, žiaľ, spod hladiny sa viac nevynoril. Kamaráti, spolužiaci a milujúca rodina prežívajú najhoršie chvíle života.

Maroš z obce Skačany zmaturoval na strednej zdravotníckej škole v Topoľčanoch v utorok. V piatok sa so spolužiakmi vybral úspešné maturity osláviť na Duchonku. Nikto nemohol tušiť, že oslava sa skočí tragédiou. 

V piatok bolo horúco, Maroš sa preto rozhodol schladiť sa vo vode. Podľa svedkov preplával niekoľko metrov popri hrádzi, no odrazu začal kričať. "Plával, akoby sa vyhecovali alebo čo, plával sem z druhej strany, ale potom začal kričať o pomoc a taký pán na neho pozeral a kričal mu, či sa topí a on, že áno, pomôžte mi, ale už sa začal topiť a bolo neskoro," opísal svedok nešťastia pre televíziu Joj s tým, že mladík zmizol pod hladinou. 

Oslava maturít sa skončila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Maroš, Dominika)

Informáciu o nešťastí potvrdila polícia. "Polícia v Topoľčanoch prijala v piatok okolo piatej hodiny popoludní oznámenie, že pri kúpaní pod vodnou hladinou zmizol 20-ročný Maroš," uviedla hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková. 

Marošovi sa na pomoc vydalo niekoľko plavcov, žiaľ, vytiahnuť spod hladiny sa ho nepodarilo. V mieste, kde zmizol, je voda hlboká údajne až deväť metrov. Na miesto dorazili hasiči. S vypätím všetkých síl sa usilovali Maroša nájsť. Žiaľ, bezvládne telo vylovili až po niekoľkých hodinách. "Telo nebohého mladého muža vytiahli z priehrady hasiči. Obhliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie tejto tragédie. Presná príčina smrti bude známa po pitve. Polícia vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre trestný čin usmrtenia," uzavrela Čuháková. 

Oslava maturít sa skončila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Maroš, Dominika)

S Dominikou plánovali svadbu

Spolužiaci sledovali smutnú situáciu s plačom z brehu. Marošova rodina, priatelia a blízki prežívajú najhoršie chvíle života. Z obrovského nešťastia sa nedokáže spamätať ani Marošova priateľka Dominika. Spoločne plánovali svadbu. Na sociálnej sieti zanechala milovanému srdcervúci odkaz. "Môj miláčik, ďakujem ti za všetko! Milujem ťa. Dávaj tam hore na nás pozor, raz sa tam vidíme a tam budeme mať tú spoločnú svadbu, o ktorej sme snívali," napísala.   

Viac o téme: TragédiaDuchonka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu