Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pri Senici havaroval totálne opitý vodič: Nafúkal neuveriteľných 4,5 promile

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

SENICA - Senickí policajti namerali vodičovi, ktorý počas víkendu havaroval na ceste medzi Senicou a obcou Hlboké, takmer 4,5 promile alkoholu v dychu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Seničan si sadol za volant osobného auta v sobotu (26.5.) v podvečerných hodinách. Na ceste medzi Senicou a obcou Hlboké nezvládol riadenie, prešiel do protismeru a vzápätí do priekopy, kde narazil do stromu. Pri nehode sa nik nezranil.

"Policajti ho na mieste nehody podrobili dychovej skúške, pri ktorej mu namerali krátko po 19.00 h 2,13 mg/l alkoholu v dychu. Pri opakovaných skúškach hodnoty alkoholu postupne klesali," uviedla hovorkyňa. Muž bol schopný výsluchu až v pondelok a polícia ho v super rýchlom konaní obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "O jeho vine a treste bude rozhodovať súd v najbližších hodinách. V zmysle zákona hrozí osobe pod vplyvom alkoholu trest odňatia slobody až na jeden rok," doplnila Linkešová.

"Polícia apeluje na vodičov, aby zbytočne neriskovali a za volant si po požití alkoholu nesadali. V ich rukách sú nielen ich vlastné životy, ale hlavne životy iných zodpovedných vodičov a spolujazdcov," apeluje hovorkyňa.

Viac o téme: AlkoholVodičSenica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu