Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vodič vyfasoval pokutu za pomalú jazdu VIDEO: Pre rýchlych aj pomalých platí rovnaký meter

Polícia pokutovala vodiča, ktorý išiel po rýchlostnej ceste pomaly.
Polícia pokutovala vodiča, ktorý išiel po rýchlostnej ceste pomaly. (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

KOŠICE – Polícia na svojej sociálnej sieti zverejnila naozaj nezvyčajný prípad, ktorým si vyslúžila nemálo pochvál od užívateľov Fabebooku. Na rýchlostnom úseku medzi Košicami a Šacou pokutovala vodiča idúceho v ľavom jazdnom pruhu, ktorý išiel až príliš pomaly.

Na policajnom Facebooku sa objavilo ďalšie video, ktoré zožalo úspech. Tentokrát je na ňom zachytený vodič, ktorý neprimeranou rýchlosťou išiel v ľavom jazdnom pruhu po rýchlostnej ceste v úseku medzi Košicami a Šacou.

Polícia k videu napísala, že ľudia ich často kritizujú zato, že trestajú len chudákov, ktorí sa išli prevetrať rýchlosťou 150 kilometrov za hodinu a viac. Tu podotkla, že nie je tomu tak, a potrestaný bol aj tento pomalý vodič.

Vandalizmus v Tatrách FOTO: Sprejeri sa vlámali do železničnej stanice, zubačku postriekali grafitmi

 „Pokuty môžu dostať iba tí pomalí, ktorí idú menej než 80 kilometrov za hodinu na diaľnici, a aj tí, ktorí zneužívajú jazdu v ľahom pruhu,“ vysvetlila polícia.

Prácu polície vychválila Lenka, s ktorej názorom sa stotožnilo najviac užívateľov. „Títo policajti majú môj rešpekt. Škoda, že sa to nedeje častejšie,“ napísala. Do diskusie sa zapojil aj Zolo, ktorý takisto zákrok polície ocenil. „Pomalá jazda je častokrát nebezpečnejšia ako rýchla. Hlavne na bežných cestách, kde sa za pomalým slimákom vytvára kolóna a je potrebné obiehať.“  

Viac o téme: VodičPokutaPomalá jazda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu