Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hasiči zasahovali v Martine: Horeli stánky v tržnici pri Univerzitnej nemocnici

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Milo Fabian)

MARTIN – Požiar stánkov v tržnici pri Univerzitnej nemocnici v Martine likvidovali v pondelok podvečer hasiči z hasičskej jednotky v Martine a dobrovoľní hasiči zo Sučian, Koštian nad Turcom a Martinského hasičského zboru. Podľa operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline sa pri požiari nikto nezranil.

"V čase nášho príchodu bola už väčšia časť v plameňoch, postupovalo to veľmi rýchlo v smere vetra. Naša prvotná snaha bola, aby sa požiar nedostal do podchodu, ktorý začína plastovými oknami a aby tam nezostali uväznení ľudia. Požiar nebol zložitý, ale bol dosť veľkého rozsahu," povedal veliteľ zásahu Jozef Genšor.

Hasiči zasahovali v Martine:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Milo Fabian)

Podľa primátora Martina Andreja Hrnčiara sa od požiaru podarilo uchrániť časť tržnice, ktorú spoluvlastní mesto. "V tomto mieste fungovala mestská tržnica, ktorá je prerobená a spĺňa prísne bezpečnostné predpisy. A práve časť starej tržnice na súkromných pozemkoch nepatrila mestu, bola zastaraná, drevená, bol tam uskladnený tovar a nespĺňala pravdepodobne aj všetky bezpečnostné predpisy. Určite sa budeme musieť stretnúť s majiteľmi pozemkov a hľadať nejaké riešenie," uviedol martinský primátor.

Hasiči zasahovali v Martine:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Milo Fabian)

Viac o téme: PožiarMartin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu