Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Arogantný vodič, ktorého VIDEO šokovalo Slovensko, už pozná trest! Za blokovanie sanitky sa teraz kajá

Vodič luxusného auta, ktorý blokoval sanitku, už pozná svoj trest. Zobraziť galériu (2)
Vodič luxusného auta, ktorý blokoval sanitku, už pozná svoj trest. (Zdroj: archív)

TRENČÍN - Minulý rok obletelo video šialenej jazdy pred sanitkou nielen slovenské, ale aj zahraničné médiá. Aktivista za KDH, Boris Záhumenský, vtedy svoju arogantnú jazdu vysvetlil tým, že sa sanitke snažil uvoľniť cestu. Na svoju bezohľadnosť doplatil a okresný súd mu vymeral tvrdý trest.

Za blokovanie sanitky tvrdý trest! Boris Záhumenský, ktorý na svojom luxusnom aute ešte minulý rok v máji bránil sanitke v ceste, zverejnil na svojom Facebooku Trestný rozkaz, ktorý mu vymeral Okresný súd v Trenčíne.

Podľa rozsudku Boris Záhumenský z Partizánskeho spáchal prečin všeobecného ohrozenia. Jeho jazdu označuje za „technicky nesprávnu, agresívnu a rizikovú“. Za to mu súd vymeral trest odňatia slobody na 18 mesiacov nepodmienečne a zákaz šoférovania akéhokoľvek vozidla na 9 rokov.

Trestný rozkaz, ktorý Záhumenský
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Boris Záhumenský)

Záhumenský však s rozsudkom nesúhlasí, podľa neho je to "výsmech spravodlivosti alebo zámer a arogancia moci na Slovensku". "Prvýkrát za 20 mesiacov som sa rozhodol vyjadriť verejne," napísal na svojom Facebooku. "Priznávam, že som urobil chybu, ale za tú som sa ospravedlnil a nemám problém sa ospravedlniť opäť. Bol som zmätený správaním sa vodiča sanitky, na čo existuje dôkaz priamo vo vyšetrovacom spise," vysvetľuje a pripája aj fotografie Trestného rozkazu.

Rozhodnutie súdu zatiaľ nie je právoplatné, pretože Záhumenský sa odvolal.

Viac o téme: SanitkaRozsudokŠialená jazdaBoris Záhumenský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu