Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obyvatelia obcí na Záhorí sú pobúrení: VIDEO Situáciu vzali do vlastných rúk, hľadajú pravdu

Krádež v obci Závod Zobraziť galériu (3)
Krádež v obci Závod (Zdroj: Foto: YT/ObecZávod)

ZÁVOD - Obyvatelia obce Závod na Záhorí žijú v strachu. Vyčíňa tam neznámy páchateľ, ktorý občanom znepríjemňuje pokojný život. V priebehu niekoľkých dní zaznamenali opakované krádeže či vandalizmus. Ak ste muža na záberoch spoznali, dajte o tom vedieť.

Vaše tipy

Len včera sme informovali, že malackí policajti vyšetrujú okolnosti, za akých boli poškodené dve sošky v areáli pútnického miesta Marianka pri Lurdskej jaskyni. Neznámy páchateľ osadenej soške zobrazujúcej Pannu Máriu odstránil spojené dlane. Ďalšiu sošku zobrazujúcu sv. Bernadetu odstránil z pôvodného miesta a oddelil jej časti, ktoré nechal pri neďalekom potoku.  

To ale nie je všetko. Po zverejnení článku sa ozval čitateľ, ktorý upozornil na krádež sošky rovnakej svätice z iného miesta. "Ku krádeži došlo ešte dňa 6. januára o 21:08 hodine. Neznámy páchateľ ukradol z kostolného parku sochu sv. Bernadety," zverejnila obec Závod na svojej internetovej stránke s tým, že ide v krátkom čase už o druhú krádež rovnakého typu. Obec preto predpokladá, že krádeže budú pokračovať.

VIDEO krádeže, ktoré zverejnila obec.

"Obecný úrad týmto žiada občanov o pomoc s identifikáciou zlodeja. Krádež bola zaznamenaná kamerou a záznam zverejňujeme tu na webstránke obce Závod, taktiež aj na Facebook-u obce Závod," napísala obec. Doplnila výzvu, že ak niekto spozná osobu na videu, aby meno nahlásil oficiálne, alebo anonymne na obecný úrad. 

Vandal poškodil dve sošky v areáli pútnického miesta Marianka pri Lurdskej jaskyni.

Obyvatelia obcí na Záhorí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PZ)

Obyvatelia obcí na Záhorí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: PZ)

 

Viac o téme: ObecKrádežZávodSocha sv. Bernadety
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu