Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Matej pod vplyvom nabúral a zabil 18-ročného mladíka: Dostal doživotný zákaz šoférovania

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

ŽILINA - Päťročný nepodmienečný trest odňatia slobody a doživotný zákaz činnosti viesť motorové vozidlá vymeral vo štvrtok sudca Okresného súdu v Žiline 25-ročnému Matejovi za prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví. TASR o tom informoval hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Milan Cisarik.

Odsúdený Matej podľa neho 1. júla 2017 spôsobil s 1,47 promile alkoholu v krvi a pod vplyvom kanabinoidov dopravnú nehodu, pri ktorej zahynul 18-ročný Matej a 19-ročný Samuel utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali práceneschopnosť viac ako 42 dní.

Doplnil, že Matej viedol Volkswagen Passat po ceste 1/61 v Žiline, v smere jazdy od Horného Hričova do Žiliny rýchlosťou 86 km/h v úseku, kde je povolená maximálna rýchlosť 50 km/h. "V tiahlej ľavotočivej zákrute v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam prešiel s vozidlom cez vyvýšený obrubník vpravo, následne narazil do stĺpa verejného osvetlenia s dopravnou značkou a oporného múru vpravo, následkom čoho bol odhodený vľavo späť na vozovku," uviedol Cisarik.

"Obžalovaný Matej na súde vyhlásil, že je vinný zo spáchania žalovaného skutku. Prokurátor aj obžalovaný si po vyhlásení rozsudku ponechali lehotu na podanie odvolania," dodal hovorca žilinskej krajskej prokuratúry.

Viac o téme: NehodaŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu