Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Nočná dráma pri Sabinove: Hasiči v nasadení, pri požiari zahynul muž so ženou

Požiar v Jarovniciach Zobraziť galériu (4)
Požiar v Jarovniciach (Zdroj: KR PZ Prešov)

JAROVNICE - Smrťou dvoch ľudí – muža a ženy vo veku 57 rokov skončil vo štvrtok nočný požiar chatrče v rómskej osade v Jarovniciach, časť Močidľany v okrese Sabinov.

Hasičov k zásahu privolali krátko po polnoci. V tom čase už bola prepadnutá strecha na chatrči. V provizórnom domci našli iba dve obhorené telá vo veku približne 60 rokov. 

Požiar v Jarovniciach
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ Prešov)

Ako informala hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová, na miesto požiaru sa dostavil aj zisťovateľ príčin požiaru, ako aj znalec kriminalisticko-expertízneho ústavu. Na identifikácii nájdených tiel polícia pracuje. "Na základe tejto udalosti vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove začal trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia," doplnila policajná hovorkyňa. Páchateľovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania. 

Požiar v Jarovniciach
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ Prešov)

Predbežná škoda na majetku bola vyčíslená na 1000 eur. Zásah hasičov trval do šiestej hodiny ráno. Informoval o tom operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Viac o téme: PožiarHasičiRómska osadaJarovnice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu