Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rozsiahly zásah v Dunajskej Strede : Pri domových prehliadkach zadržali šesť osôb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB polícia)

BRATISLAVA - Colníci dnes počas troch domových prehliadok v Dunajskej Strede a pri dvoch v Bratislave zadržali a obvinili šesť osôb podozrivých z porušovania colných predpisov v oblasti spotrebnej dane z tabaku. Ako informovala hovorkyňa Finančného riaditeľstva Slovenskej republiky Ivana Skokanová, colníci zaistili aj listinné dôkazy, počítače, mobilné telefóny, finančnú škodu vyčíslili na jeden milión eur.

Osoby boli zapojené do nelegálnej výroby, distribúcie a predaja cigariet na území Slovenskej republiky a okolitých štátov. Na území Slovenska vyrobili nelegálne spotrebiteľské balenia cigariet, hotové potom ďalej distribuovali po celej EÚ.

Dnešná akcia nadväzuje na kontroly zo septembra 2016 a februára 2017, počas ktorých bolo zaistených viac ako tri milióny kusov nelegálne vyrobených cigariet značky Marlboro, približne 700 kg tabaku, rôzne komponenty na výrobu cigariet, pásky, lepidlá, filtre, cigaretový papier a kompletne vybavené technologické zariadenie na výrobu spotrebiteľských balení cigariet.

Zadržané osoby nelegálnou činnosťou spôsobili štátu škodu približne jeden milión eur, vyšetrovateľ podá návrh na väzbu. Mužom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov pre trestný čin porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru.

Viac o téme: PodvodNitraDPHNAKADunajská Streda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu