Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nečestný opovážlivec (43) zneužil nájdenú platobnú kartu: Súd ho poslal za mreže

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Trest odňatia slobody na jeden rok nepodmienečne za zneužitie nájdenej platobnej karty so škodou takmer 1 440 eur vymeral dnes sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici pre 43-ročného Romana Rosíka z Podbrezovej. Rozsudok súd vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor a obvinený muž.

V minulosti už trestaný Rosík našiel v decembri minulého roku v obci Badín platobnú kartu istej miestnej spoločnosti. Nedalo sa ňou vyberať v bankomate, ale pomocou bezkontaktného systému sa mohlo platiť za jednorazové nákupy maximálne do výšky 20 eur.

Rosík to bohato využil, keď v čase od 21. decembra 2016 do 22. januára 2017 uskutočnil pomocou nájdenej karty 160 platieb a majiteľovi z účtu odčerpal takmer 1 440 eur. Nakupoval najmä v badínskej Jednote, ale aj v banskobystrických centrách Tesco, Billa či Kaufland a iných.

Po dolapení Rosík vinu priznal a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste, Podľa nej prijal trest jeden rok odňatia slobody nepodmienečne, ktorý si „odsedí“ v ústave so stredným stupňom stráženia, pretože už bol vo výkone trestu odňatia slobody. Zároveň sa zaviazal nahradiť spôsobenú škodu. Sudcovi priznal, že vo väzení pracuje a bude sa snažiť zarobiť tak, aby škodu uhradil. V súčasnosti si Rosík odpykáva trest za neplnenie vyživovacej povinnosti.

Viac o téme: VäzeniePlatobná kartaRoman Rosík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu