Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Po tragickej nehode opatrovateliek prehovorila priateľka vodiča mikrobusu smrti

Pri smrteľnej zrážke s kamiónom vyhaslo sedem ľudských životov, ôsma žena zomrela v nemocnici. Zobraziť galériu (4)
Pri smrteľnej zrážke s kamiónom vyhaslo sedem ľudských životov, ôsma žena zomrela v nemocnici. (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Po nesmierne tragickej dopravnej nehode opatrovateliek, ktorá zasiahla celé Slovensko, sa nám ozvalo mnoho žien s rovnakou prácu. Opatrovateľky každou jazdou z a do práce riskujú svoje životy. Prehovorila priateľka nebohého vodiča, ktorý viedol mikrobus smrti.

Valéria prehovorila po tom, čo ju postretla tragédia. Jej priateľ Milan (†54) zahynul pri desivej nehode mikrobusu s opatrovateľkami pri Prievidzi po zrážke s kamiónom. Po októbrovom nešťastí vyvstalo množstvo otázok, kto je za nešťastie zodpovedný. Rozprúdila sa verejná diskusia, kde jednoznačne prevládol názor, že vodiči sú pri jazdách na pokraji svojich síl, častokrát idú za hranice svojich možností. Oni sa ale bránia, že sú k takýmto jazdám nútení. Inak nedostanú svoje peniaze.

Nebohý vodič Milan (†54)
Zobraziť galériu (4)
Nebohý vodič Milan (†54)  (Zdroj: Foto: Polícia, FB)

Rakúska firma ale dôvodí, že vodiči majú mikrobusy v prenájme, z čoho vyplýva, že si sami organizujú svoju prácu. "Vodičom mikrobusu bola samostatne zárobkovo činná osoba so živnostenským oprávnením vydaným na Slovensku. Organizovala výlety a zebezpečovala dopravu. Vozidlo mala v prenájme," napísal nám po tragickej nehode Franz Kollmann, zástupca rakúskej firmy, ktorá prevoz opatrovateliek organizovala. 


Prečítajte si aj:

Milan (†54) šoféroval mikrobus smrti: Tragédia len otázkou času, 30-hodinové fušky!


Pri smrteľnej zrážke s
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/KR PZ Trenčín)

Priateľka nebohého vodiča Valéria, ktorá je tiež opatrovateľkou, tvrdí, že Kollmann nehovoril pravdu. "Pán Kollmann organizuje jazdy a aj inkasuje peniaze," napísala nám s tým, že nebohý Milan si v osudný piatok vymenil jazdu s iným prepravcom, aby si skrátil úsek trasy, a rovnako aj znížil náklady. "Rodina posiela Kollmannovi peniaze spolu s opatrovateľským platom. On nám pošle len plat, cestovné si necháva. Všetky autá sú jeho. Šoféri nikdy nemali svoje autá, platil im za každú jazdu 140 eur. Približne pred dvomi rokmi mu rakúske úrady nariadili zamestnať šoférov na zmluvu a odvádzať za nich odvody, tak preto presunul dopravu do Česka a pomenil nám zmluvy. Každá jedna opatrovateľka je z toho znechutená. Chceme, aby bola napísaná pravda," zverila sa nám Valéria. 

Podľa slov zástupcu firmy zodpovednosť za nešťastie odmieta. Kollmann vyjadril vo svojom stanovisku ľútosť nad stratou ľudských životov a rodinám vyslovil úprimnú sústrasť. 

Viac o téme: MikrobusTragédiaOpatrovateľkyPrievidza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu