Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajná naháňačka v okrese Malacky: Vodiča nezastavili ani varovné výstrely

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA, Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Policajti počas štvrtkovej naháňačky strieľali po vozidle, ktorého vodič odmietal zastaviť.

Šoféra zadržali, nikto nebol zranený. Tridsaťdvaročný vodič mal zakázané jazdiť a po vozidle bolo vyhlásené pátranie. Mazdu s rakúskymi značkami, ktorá išla z jednej strany na druhú, zbadali policajti ešte vo Veľkých Levároch v okrese Malacky. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková, keď chceli vodiča zastaviť, začal unikať.

Auto prenasledovali a vodiča za použitia svetelných a zvukových znamení vyzývali, aby zastavil. Ten však unikal ďalej a nebezpečnou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Keď opustili zastavanú časť obce, policajti vystrelili varovné výstrely a keď nereagoval, vystrelili do spodnej časti vozidla. Vodič stále vo vysokej rýchlosti unikal po cyklotrase smerom do obce Moravský Svätý Ján. Nakoniec s autom zišiel z cesty a narazil do kopca zeminy.

Policajti ho museli spacifikovať a dostal putá. Privolali aj záchranku, pretože sa sťažoval na problémy s dýchaním. Záchranári ho previezli do nemocnice v Malackách, odmietol však vyšetrenie, či nie je pod vplyvom návykovej látky. Následne ho eskortovali na policajné oddelenie, kde sa podrobil dychovej skúške. Alkohol mu nezistili.

Lustráciou v policajných evidenciách zistili, že Jakub R. má do júla 2018 zakázané jazdiť a a zároveň po vozidle bolo vyhlásené pátranie. Obvinili ho z marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Skončil v cele. Hrozia mu až dva roky za mrežami. Ďalšie okolnosti prípadu polícia vyšetruje.

Viac o téme: StreľbaNaháňačkaPolícia Malacky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu