Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tragický osud malej Emky (†2): Poobedný spánok sa jej stal osudným

ORAVA - Na začiatku septembra sa na hornej Orave odohrala dráma. Dvojročné dievčatko utrpelo rozsiahle popáleniny pri požiari izby, v ktorej spalo. Dievčatko, ktoré zachraňoval jej starý otec, v utorok na následky vážnych zranení zomrelo.

Informáciu o úmrtí potvrdil televízii Joj starosta obce Zakamenné, v ktorej sa tragédia odohrala, Milan Vrábeľ. Celú situáciu už vyšetruje polícia. "V predmetnom prípade veci začal poverený príslušník PZ trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Momentálne prebiehajú procesné úkony, bližšie informácie, preto nie je možné v tejto chvíli poskytnúť,“ informuje hovorkyňa polície Jana Balogová.

Ako prvý o tom informoval internetový portál denníka Nový čas. Podľa neho sa izba, v ktorej dieťa spalo, vznietila od detskej vysielačky.

 "K príčine vzniku uvedeného požiaru sa zatiaľ nevieme vyjadriť, nakoľko z miesta požiaru boli odobraté vzorky na laboratórne skúmanie. Tie sme zaslali na Požiarnotechnický a expertízny ústav Ministerstva vnútra SR v Bratislave," uviedol zisťovateľ príčin vzniku požiarov Alexander Očkaják s tým, že bližšie informácie budú k dispozícii až po preskúmaní vzoriek.

Tragédia sa odohrala v rodinnom dome v obci Zakamennom. Dievčatko uložili k poobedňajšiemu a krátko na to sa v dome vznietil požiar. Malej Emke ihneď po nešťastí leteli na pomoc leteckí záchranári z Banskej Bystrice.

Podľa hovorkyne Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Zuzany Hopjakovej utrpelo vážne popáleniny v oblasti tváre a krku v rozsahu druhého a tretieho stupňa. Na umelej pľúcnej ventilácií ho následne letecky previezli na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Bratislave.Rozlúčka sa bude konať vo štvrtok poobede. 

Viac o téme: PožiarOravaZakamenné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu