Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Špičkovému ortopédovi z Nitry sa málilo: Poriadna hanba! Toto je suma, ktorú vzal od dôchodkyne

Ortopéd Jozef P. Zobraziť galériu (3)
Ortopéd Jozef P. (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

NITRA - Uplynulý týždeň polícia odhalila ďalší prípad korupcie, ktorej sa mal dopustiť nitriansky ortopéd. Polícia lekára odviedli priamo z nemocnice. Teraz zverejnila sumu, ktorú si mal zobrať od dôchodkyne.

Nitrianskeho ortopéda Jozefa P. sledovala polícia niekoľko mesiacov. Po prstoch mu Národná kriminálna agentúra klepla, keď si preberal úplatok od 76-ročnej dôchodkyne Márie. "Dokumentovaný úplatok v tomto prípade bola finančná hotovosť vo výške 20 eur," informovala Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru. Kriminalisti disponujú aj zvukovo-kamerovým záznamom. 

Špičkový ortopéd sa podľa televízie Markíza priznal a s prokurátorom chce uzavrieť dohodu o vine a treste. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie polícia neposkytuje bližšie informácie. V prípade dokázania viny mu hrozí až osemročné väzenie. Ak uzavrie dohodu, trest sa znižuje. 

Dochodkyňa podplácala

"Vo veci prečinu podplácania bolo konanie dôchodkyne vylúčené na samostatné trestné konanie, pričom po riadnom zadokumentovaní stavu veci bude nasledovať dočasné odloženie vznesenia obvinenia," uviedla Baloghová s tým, že policajt so súhlasom prokurátora môže dočasne odložiť vznesenie obvinenia pre trestný čin korupcie osobe, ktorá sa významnou mierou podieľala na objasnení korupcie alebo na zistení páchateľa.

Špičkovému ortopédovi z Nitry
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto Tv Markíza)

Stanovisko nemocnice

Nemocnica v Nitre sa od konania svojho lekára dištancovala. Považujú ho ale za jedného z najlepších vo svojom odbore. Zatiaľ nie je známe, či s ním rozviažu pracovný pomer. Nadriadení čakajú na výsledky vyšetrovania.  


Prečítajte si aj:

VIDEO Dve posudkové lekárky z východu skončili pre korupciu v rukách polície


Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar ešte uplynulý týždeň informoval, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil nitrianskeho lekára z prijímania úplatku. Nie je vylúčené, že prípadov bolo viac a lekárovi obvinenie ešte rozšíria. "Polícia monitorovala podozrivé správanie tejto osoby už niekoľko mesiacov," povedal Gašpar. Polícia preveruje aj ďalšie lekárove skutky. "Máme tam viac ako desať konaní," vysvetlil Gašpar. Podľa neho ide napríklad o zvýhodňovanie v poradí pri operáciách, či uprednostnenie v poradovníku na základné vyšetrenie.


 

Viac o téme: LekárúplatokOrtopéd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu