Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Žilinskí policajti mali plné ruky práce: Riešili vskutku kuriózne prípady

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: polícia)

ŽILINA - Niekoľko poriadne opitých vodičov vyčíňalo v uplynulých dňoch na cestách Žilinského kraja. Jedného z nich policajti naháňali, no riešili aj prípad, keď opitú ženu za volantom “zachraňoval” opitý manžel.

V sobotu v noci v Nesluši v okrese Kysucké Nové Mesto dvadsaťštyriročný vodič VW Golf ohrozil policajtov. Po krátkej naháňačke ho zadržali. Ako informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, hliadka 24-ročnému vodičovi namerala 1,65 promile. Mladý vodič sa zamkol v aute, naštartoval a namieril si to rovno na policajta, ktorý stihol uskočiť. Asi po 800 metroch vozidlo odstavil a unikal do lesa. Policajti ho chytili a obvinili z útoku na verejného činiteľa a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Ďalší opitý mladík úradoval v obci Varín v okrese Žilina. Dvadsaťštyriročný vodič Audi S6 narazil do pred ním idúcej Toyoty, po náraze obidve vozidla vrazili do zvodidiel. V Toyote sa zranila spolujazdkyňa. Vodič Audi mal 2,65 promile.

Kuriózny prípad riešili v Čadci. Poriadne opitá 28-ročná vodička Hondy Civic vrazila pri cúvaní do Škody Superb a pri otáčaní ešte aj do Mazdy 6. Po nehode z miesta odišla a asi po hodine sa vrátila aj s manželom. Ako uviedla Balogová, pri dychovej skúške nafúkala 3,00 promile. Následne za volant Hondy Civic sadol jej 31-ročný muž, ktorého policajti zastavili v meste. Nafúkal 1,52 promile. Podarený párik je obvinený z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

V obci Diviaky v okrese Turčianskej Teplice havaroval 21-ročný vodič Opla Vectra Caravan. Mladík nezvládol zákrutu, prešiel do protismeru a narazil do garáže. Mal 1,88 promile.

Opitý a so zákazom jazdiť sadol za volant Peugeotu 40-ročný muž. Hliadka ho zastavila v obci Skalité v okrese Čadca. Zistili mu 2,31 promile. Nezodpovedný šofér je obvinený z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Viac o téme: AlkoholŠoférNaháňačkaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu