Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žena (†58) sa zabudla vo vlaku: Vyskočila za jazdy, bola to tragická chyba

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Jozef Jakubčo)

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) upozorňujú cestujúcich, aby za žiadnych okolností nevystupovali alebo nenastupovali do vlakov, ktoré sa rozbiehajú alebo spomaľujú na železničných staniciach. Takéto pokusy mávajú fatálne následky, často sa končia amputáciou končatín alebo dokonca smrťou. Dokazuje to aj udalosť na železničnej stanici Hliník nad Hronom v utorok 19. júna, keď po vypravení osobného vlaku vyskočila z rozbiehajúceho sa vlaku 58-ročná žena, ktorá si pravdepodobne neskoro uvedomila, na ktorej stanici vlak stál. Cestujúca po dopade na nástupište spadla pod odchádzajúcu súpravu vlaku a utrpela smrteľné zranenie. Dnes o tom informoval Dávid Bozsaky z komunikačného odboru ŽSR.

ŽSR varujú cestujúcich, ak sa už vlak zo stanice pohol, aby sa nesnažili z neho za každú cenu vystúpiť alebo do vlaku naskočiť. Cestujúci si podľa ŽSR musia uvedomiť, že nešťastné pády z vlaku alebo pod vlak majú rovnaké následky ako samotná zrážka s vlakom. Navyše, po vypravení vlaku personál nevidí, či niekto nastupuje alebo vystupuje. Takéto situácie teda môžu ostať bez povšimnutia a poranenému nemá kto pomôcť.

"Rovnako je nebezpečné aj stáť príliš blízko koľaje, keď vlak prechádza cez stanicu, alebo prichádza či odchádza a človek priamo do neho nenastupuje. Fyzikálne zákony sú neúprosné a človeka môže vtiahnuť obrovská sila vzdušného víru alebo môže stratiť rovnováhu a spadnúť. Proti takejto sile sa nedá brániť," uvádza ŽSR.

Viac o téme: TragédiaVlak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu