Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fatálna zrážka s cyklistom (†61) v Košiciach: Nemal žiadnu šancu na prežitie

Miesto nehody.
Miesto nehody. (Zdroj: FB/Polícia)

KOŠICE – Po zrážke s autom na rýchlostnej ceste R2 v Košiciach zahynul v nedeľu (14.5.) 61-ročný cyklista. K tragickej dopravnej nehode došlo okolo 18.20 h.

"Podľa doterajších zistení viedol 25-ročný Košičan vozidlo zn. Mercedes po rýchlostnej ceste v smere od Poľova na Pereš, kde pravdepodobne v dôsledku nepozornosti zachytil cyklistu, ktorý viedol bicykel v tom istom smere a vyhýbal sa odstavenému vozidlu zn. Škoda Fabia na krajnici," informovala dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Po zrážke s cyklistom mercedes následne narazil do odstavenej Škody Fabie, ktorá mala poruchu a bola označená výstražným trojuholníkom. Cyklista pri nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Vodič Fabie (42) z okresu Košice okolie, ktorý bol v čase nárazu pri svojom vozidle, utrpel podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenia. Šofér mercedesu obišiel bez zranení. Celkovú majetkovú škodu predbežne vyčíslili na 12.500 eur. 

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal v prípade trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. "Bližšie okolnosti a presná príčina dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy," uviedla Mésarová. Polícia v tejto súvislosti upozorňuje, že vznik kolíznych situácií a dopravných nehôd je najkritickejší počas jari. So zlepšujúcim sa počasím je na cestách viac cyklistov a motocyklistov, preto je potrebná zvýšená pozornosť, predvídanie a včasné reagovanie.

Viac o téme: NehodaCyklistaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu