Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Nehoda troch nákladných áut na D1: Vodič sa nevenoval šoférovaniu

Dnes v skorých ranných hodinách sa na diaľnici D1  smerom od Liptovského Mikuláša na Ružomberok zrazili tri autá. Zobraziť galériu (3)
Dnes v skorých ranných hodinách sa na diaľnici D1 smerom od Liptovského Mikuláša na Ružomberok zrazili tri autá. (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Severná diaľnica D1 smerom od Liptovského Mikuláša na Ružomberok bola úplne neprejazdná. Dnes v skorých ranných hodinách sa tu zrazili tri nákladné vozidlá. Na mieste sú v tejto chvíli záchranné zložky a odstraňujú následky dopravnej nehody.

"Jedno z vozidiel bola cisterna prepravujúca naftu, pričom pri nehode došlo k prederaveniu jednej komory a časť nafty unikla na vozovku. Na mieste sme vykonali potrebné opatrenia a uniknutú naftu sme zachytili. V súčasnosti situáciu monitorujeme a čakáme na odťahové služby," uviedla riaditeľka Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši Eva Krajčiová.

FOTO Nehoda troch nákladných
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

Ako doplnilo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, dopravu riadia policajti. Obchádzka je možná po ceste I/18. Pri nehode sa ľahko zranil vodič jedného z kamiónov. V Liptovskom Mikuláši sa v dôsledku incidentu tvoria na cestách kolóny.

FOTO Nehoda troch nákladných
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: FB/Polícia)

Nehodu na diaľnici D1 spôsobil mladý vodič, nevenoval sa šoférovaniu

Dnešnú dopravnú nehodu troch nákladných vozidiel, pre ktorú bola niekoľko hodín úplne neprejazdná severná diaľnica D1 v smere z Liptovského Mikuláša do Ružomberka, spôsobil 28-ročný vodič, ktorý sa plne nevenoval vedeniu vozidla. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

K dopravnej nehode došlo dnes v skorých ranných hodinách. Mladý vodič viedol podľa polície nákladné motorové vozidlo Renault s návesom po diaľnici v smere od Liptovského Mikuláša na Ružomberok. Plne sa nevenoval vedeniu vozidla a narazil do odstaveného nákladného motorového vozidla Volvo s návesom a následne aj do stojaceho nákladného vozidla Daf. 

"Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 98.000 eur, 28-ročnému vodičovi policajti uložili v blokovom konaní za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky pokutu vo výške 650 eur. Alkohol u vodičov vykonanými dychovými skúškami zistený nebol," uviedol žilinský krajský policajný hovorca.

Cestnú premávku v čase úplnej uzávery riadili a usmerňovali po náhradných trasách policajti. Vodiči mohli úsek obísť po ceste I/18. V Liptovskom Mikuláši sa z tohto dôvodu tvorili na cestách kolóny. Pri nehode sa ľahko zranil vodič jedného z kamiónov. Diaľnicu v jednom pruhu sprejazdnili približne o 11.30 h.

Viac o téme: NehodaD1Liptovský Mikuláš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu