Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mojsejovú znova obvinili: Za daňové úniky jej hrozí až 12 rokov!

Nora Kabrheľová predtým Mojsejová
Nora Kabrheľová predtým Mojsejová (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE - Košický krajský prokurátor obžaloval Eleonóru Kabrheľovu predtým Mojsejovú a ďalších desať osôb za opakovaný zločin neodvedenia dane a poistného. Okrem jednej obžalovanej im hrozí sedem až 12 rokov za mrežami. Informovala o tom dnes TV Markíza vo večernom spravodajstve.

Obvinení so zámerom získať neoprávnený finančný prospech na úkor štátneho rozpočtu mali vytvoriť organizovanú skupinu zameranú na neoprávnené uplatňovanie nadmerných odpočtov DPH od 1. marca 2007 do 31. mája 2010. Prostredníctvom najmenej 20 obchodných spoločností si ich mali uplatňovať na daňových úradoch v Košiciach.

Kabrheľová sama alebo cez ďalšiu členku organizovanej skupiny mala riadiť ostatných členov, ktorí vyhotovovali nepravdivé podklady na podanie daňových priznaní a získané finančné prostriedky všetci členovia skupiny mali odovzdávať Eleonóre. 

V najmenej 139 prípadoch si mali uplatniť neoprávnený nárok na vrátenie nadmerného odpočtu DPH, a to vo výške viac ako 6,5 milióna eur. Na účty malo byť pritom skutočne vyplatených viac ako štyri milióny eur.

Viac o téme: MojsejováNora Kabrheľová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu