Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Policajti na neprimerané násilie v Maduniciach doplatili: Zo služby ich prepustili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRNAVA - Polícia v Trnave oznámila, že troch policajtov, ktorí sú obvinení v súvislosti so zákrokom v obci Madunice pri sledovaní unikajúcej vodičky, boli rozkazom vedúceho služobného úradu ministerstva vnútra prepustení zo služobného pomeru.

Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. Všetci čelia obvineniu z trestného činu zneužívania právomocí verejného činiteľa formou spolupáchateľstva. Incident sa odohral v auguste minulého roka. Kritika médií sa vzniesla, keď sa dostala na verejnosť nahrávka, na ktorej vidno, že v závere policajti do vodičky unikajúceho auta po jeho zastavení kopali.

Predchádzalo tomu niekoľko desiatok kilometrov nebezpečnej jazdy za vysokej rýchlosti, keď sa vodička najskôr v Trnave a potom v Maduniciach snažila policajnej hliadke ujsť, rovnako sa snažila do policajtov naraziť pri ich snahe auto zastaviť. Zasahujúci policajti vystrelili počas naháňačky okolo tridsať varovných výstrelov, pričom boli zranené vodička a jedna spolujazdkyňa zo štvorčlennej posádky auta. 

Pri konečnom nútenom zastavení vyšlo najavo, že za volantom nesedí muž, ale vodička, 22-ročná Michaela zo Šulekova. Auto viedla bez vodičského oprávnenia a v krvi jej bola zistená prítomnosť drog. Obvinená bola zo zločinu útoku na verejného činiteľa.

Viac o téme: PolicajtPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu