Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Manželov pri Dunajskej Strede zavraždili strašným spôsobom: Susedia sa boja o životy

Frederiku a Vojtecha ktosi zavraždil v ich dome. Zobraziť galériu (3)
Frederiku a Vojtecha ktosi zavraždil v ich dome. (Zdroj: fb, tv joj)

BRATISLAVA/OKOČ - Poštárka, ktorá niesla v piatok napoludnie manželskému páru v obci Okoč (okres Dunajská Streda) dôchodok, pravdepodobne nikdy nezabudne na výjav, ktorý sa jej naskytol pri pohľade cez okno. Vojtecha (†64) a Frederiku M. (†61) zbadala ležať na dlážke. Dvojnásobný vrah, ktorému hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie, polícii stále uniká. Susedia hovoria, že majú strach.

Podľa informácií TV JOJ boli okamžite po objave poštárky na miesto privolaní obecní policajti, ktorí vošli do domu a našli na chodbe krv. Žena utrpela viac ako 30 bodných rán, jej manžel tri. Susedia uviedli, že to bolo možno preto, že Frederika bola na svoj vek veľmi vitálna a snažila sa pred vrahom brániť. Miesto činu neskôr prevzali kriminalisti.

Vrah manželov je stále na slobode
Zobraziť galériu (3)
Vrah manželov je stále na slobode  (Zdroj: fb, tv joj)

Motív činu je zatiaľ neznámy a páchateľ nenechal na mieste ani vražedný nástroj, predbežné vyšetrovanie ale napovedá, že by malo ísť o nôž. Obyvatelia hovoria o tom, že v dedine zavládol veľký smútok a strach.

"Cez deň tu je ticho, skoro nikto nie je doma. Tu je také ticho a hovoria, že to bolo cez deň," povedal sused TV JOJ. "V noci sme takmer nespali, aj my tu máme vzadu hneď pole, aj manžel hovoril, že celú noc nespal," vyjadrila sa ďalšia žena.

Dom, kde došlo k vražde
Zobraziť galériu (3)
Dom, kde došlo k vražde  (Zdroj: fb, tv joj)

Doposiaľ nebol v prípade nik obvinený. Trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová uviedla, že polícia bola na mieste činu do neskorých večerných hodín, pričom aj v sobotu vykonávala ďalšie procesné a operatívne úkony na objasnenie tragédie. "Tento skutok sa vyšetruje ako obzvlášť závažný zločin vraždy v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody," dodala.

V tejto súvislosti sa polícia obracia aj na občanov. "Ak si všimli akékoľvek podozrivé konanie, aj zdanlivo bezvýznamné, všetky informácie môžu poskytnúť polícii na číslo 158," informovala Linkešová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu