Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia zastavila Rožňavčana (28), ktorý prekročil rýchlosť: Na mieste zistili ďalšiu skutočnosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRENČÍN – Dvojročné väzenie hrozí 28-ročnému mužovi z Rožňavy, ktorého vo štvrtok (9. 3.) zastavili na diaľnici D1 policajti pre prekročenie maximálnej rýchlosti. Počas kontroly zistili, že má zákaz viesť motorové vozidlá.

Ako dnes informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička, muža zastavili krátko po druhej hodine nadránom. S vozidlom BMW 560L prekročil na diaľnici pri Trenčíne rýchlosť o 19 kilometrov za hodinu. 

„Pri kontrole policajti z diaľničného oddelenia zistili, že vodič vozidlo viedol v čase, keď mu bola činnosť vedenia motorového vozidla zakázaná na 20 mesiacov,“ doplnil Kudlička s tým, že dopravní policajti muža obvinili z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. 

Problém s ďalším vodičom, odmietol dychovú skúšku a lekárske vyšetrenie

Z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky obvinili prievidzskí dopravní policajti 22-ročného muža z okresu Prievidza.  Ako informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička, obvineného zastavila a kontrolovala policajná hliadka vo štvrtok (9.3.) asi o 3.15 h, keď jazdil v Handlovej na ulici ČSA. "Pri kontrole vodič odmietol vykonať dychovú skúšku na zistenie návykovej látky a taktiež sa odmietol podrobiť lekárskemu vyšetreniu," uviedol. Mužovi preto hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok, dodal Kudlička.

Viac o téme: Rožňava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu