Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Marek (29) je obvinený z útoku na verejného činiteľa: Hrozí mu až päť rokov väzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Malackách obvinil 29-ročného Mareka z Malaciek z trestného činu útoku na verejného činiteľa. Mal sa ho dopustiť pri incidente, ktorý sa odohral v utorok (7.3.) v Stupave. Iformoval o tom dnes krajský hovorca PZ Michal Szeiff.

Podľa jeho slov spozorovala hliadka PZ okolo 16.30 h motorové vozidlo v blízkosti zberného dvora v Stupave. Keďže polícia po vozidle pátrala, hliadka sa ho rozhodla zastaviť. Vodič nereagoval na svetelné, zvukové a výstražné znamenia hliadky a z miesta unikal. Po sérii kolízií zostalo unikajúce vozidlo následkom defektu nepojazdné.

"Posádka vozidla – dvaja muži následne z auta vybehli a dali sa na útek. Príslušníkmi Policajného zboru boli unikajúci muži prenasledovaní a za použitia donucovacích prostriedkov obmedzení na osobnej slobode. Vodič motorového vozidla počas vykonávania služobného zákroku fyzicky napadol príslušníka Policajného zboru a spôsobil mu zranenia v oblasti tváre. Tie mu boli následne jednorázovo ošetrené v jednej z nemocníc," uviedol Szeiff. Dodal, že vyšetrovateľ spracoval podnet k návrhu na vzatie obvineného do väzby. Za uvedené konanie hrozí v súlade so zákonom trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov.

Viac o téme: útok na verejného činiteľaMalacky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu