Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hrozné zistenie: Štyria Slováci mali obchodovať so ženami a posielať ich do Anglicka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Štyria Slováci z Trebišova mali obchodovať s ľuďmi. Údajne boli súčasťou medzinárodného organizovaného gangu, na jeho čele mal byť podľa polície Slovák.

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ich už obvinil, informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. Ide o Erika S., Jozefa D., Dávida R. a Michala Z. Mužom hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Ženy boli posielané do Anglicka a Škótska.

"Polícia doposiaľ preukázala, že členovia skupiny zlákali, prepravili a predali najmenej 12 žien z okresu Trebišov," povedala Baloghová. V niektorých prípadoch malo ísť o matky maloletých detí, vydaté ženy a v jednom prípade o tehotnú ženu, ktorá porodila v Škótsku a mala byť donútená do rodného listu uviesť ako otca dieťaťa meno občana Pakistanu.

Členovia organizovanej skupiny mali ženy nútiť k poskytovaniu sexuálnych služieb. Týkať sa to malo najmä občanov Pakistanu žijúcich v Škótsku a Anglicku, alebo mali byť predané týmto občanom ako nevesty. "Páchatelia mali za každú takto zlákanú, prepravenú a predanú ženu dostávať od zákazníka od 2000 do 5000 libier," povedala Baloghová.

Na prípade obchodovania s ľuďmi pracoval spoločný slovensko-anglicko-škótsky vyšetrovací tím. Minulý týždeň vo štvrtok (9.2.) a tento týždeň v pondelok (13.2.) na území Slovenska a Škótska vykonal akciu s názvom "Synapsis". "Naďalej na území Škótska, Anglicka a Slovenska prebieha vyšetrovanie a odhaľujú sa ďalšie osoby, ktoré sa mali podieľať na páchaní tejto organizovanej trestnej činnosti," povedala Baloghová.

Viac o téme: Obchodovanie s ľudmi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu