Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zadržali obhajcu mafiánov: Viktor komplicom posielal listy z väzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BRATISLAVA - Polícia zadržala právnika Viktora K., ktorý je známy zo zastupovania mužov pôsobiacich v slovenskom podsvetí. Právnik má byť zadržaný vyše 24 hodín. Národná kriminálna agentúra (NAKA) mala podozrenie na marenie výkonu úradného rozhodnutia.

 Informovala o tom dnes televízia JOJ na webe noviny.sk. Zadržanie potvrdil televízii hovorca NAKA Peter Hraško. "Samotné konanie, ktorého sa dopustil obvinený, spočívalo v tom, že vykonával zasielanie osobnej korešpondencie z väzby smerom k osobám, ktoré sa nachádzali mimo ústav na výkon väzby, a to aj opačne, kedy táto korešpondencia neprešla kontrolou zo strany orgánov činných v trestnom konaní a súčasne obsahovala informácie, ktoré boli spôsobilé ovplyvniť vyšetrovanie, čím maril výkon kolúznej väzby v prebiehajúcom trestnom konaní," povedal Hraško.

Podľa zistení televízie z advokátskeho prostredia má polícia spracovávať návrh na väzobné stíhanie Viktora K. Údajne chce takisto zamedziť ovplyvňovaniu svedkov či pokračovaniu v trestnej činnosti. Viktor K. je podľa jeho advokáta Tomáša Rosinu obvinený. Obvinenie mal vyšetrovateľ podľa webu vzniesť v prípade dunajskostredského podsvetia, kde zastupuje jedného z obvinených.

"Polícia už vykonala zaisťovacie úkony, o väzbe by mal rozhodovať po naštudovaní spisu príslušný sudca najneskôr do nedele 22. januára do 10.00 hod, kedy uplynie 48-hodinová lehota, ktorú má vyšetrovateľ na spracovanie návrhu na väzobné stíhanie. Zaistenie Viktora K. je pre prečin, za ktorý hrozí trest až do dvoch rokov," uvádza web. Viktora K. už v minulosti takýmto spôsobom zadržala polícia, pripomenul web. Napríklad v roku 2012, šlo o prípad sýkorovcov.

Viac o téme: MafiaPrávnik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu