Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Muž (24) a chlapec (15) si to namierili na dôchodkyne: Obvinení z lúpežného prepadnutia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

KOKAVA NAD RIMAVICOU/BANSKÁ BYSTRICA - Zranenia s dobou liečenia dva až tri týždne spôsobil 24-ročný muž z Kokavy nad Rimavicou v okrese Poltár 86-ročnej žene počas lúpeže v jej rodinnom dome v rovnakej obci.

Ako dnes informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, lúpež sa stala v sobotu 14. januára okolo 20.00 h. Muž vošiel do neuzamknutého dvora a následne aj do neuzamknutého rodinného domu. Dôchodkyni povedal, aby mu dala peniaze. "Keď ho posielala preč, strčil ju tak, že spadla na podlahu a udrela sa o kachle. Keď sa zdvihla a posadila sa na posteľ, prehľadal ju a opätovne pýtal od nej peniaze. Následne jej dal ešte facku a až potom z domu odišiel," priblížila tento čin hovorkyňa.

Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil muža zo zločinu lúpeže a zločinu porušovania domovej slobody. Stíhaný je na slobode. Za tieto skutky v prípade dokázania viny môže byť potrestaný odňatím slobody na sedem až 12 rokov. Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil v týchto dňoch zo zločinu lúpeže aj ďalšieho Kokavčana, 15-ročného chlapca z tejto obce. Ešte 22. novembra 2016 okolo 17.30 h v Banskej Bystrici na neosvetlenom chodníku na Jilemnického ulici lúpežne prepadol 68-ročnú dôchodkyňu. "Prišiel k nej odzadu, chytil ju za kabelku prevesenú na pravom ramene, potiahol ju za ňu, následkom čoho žena spadla na chodník. Za kabelku ju ťahal po chodníku, pričom jej vulgárne nadával a následne ju niekoľkokrát kopol do hrudníka," uviedla k prípadu Faltániová. 

Chlapcovi sa po útoku podarilo kabelku ukradnúť a z miesta ušiel. Z kabelky vybral peniaze a s ostatným obsahom ju vyhodil na strechu blízkej trafostanice. Poškodenej spôsobil zranenia s neustálenou dobou liečenia. Krádežou a poškodením oblečenia jej vznikla škoda odhadnutá na viac ako 200 eur. Obvinený je stíhaný na slobode. Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov, vzhľadom na to, že obvinený je mladistvý, hrozí mu iba polovičný trest.

Viac o téme: LúpežKokava nad Rimavicou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu