Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Mimoriadne riskantná jazda: Zbesilá naháňačka, vodič BMW (36) hazardoval so životom

Vodič hazardoval so svojím životom, ako aj so životom ostatných účastníkov cestnej premávky.
Vodič hazardoval so svojím životom, ako aj so životom ostatných účastníkov cestnej premávky. (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA - Policajti v nočných hodinách zadržali vodiča (36), ktorý hazardoval so svojím životom, ako aj so životom iných účastníkov cestnej premávky a mimoriadne riskantnou jazdou unikal policajnej hliadke. Tá ho spozorovala krátko po 00.15 h na Račianskej ulici, kde sa s vozidlom BMW (EVČ-TT) dopustil v blízkosti Gaštanového hája priestupku proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke.

Hliadka chcela vozidlo zastaviť a vodiča podrobiť kontrole. Ten však zrýchlil a vysokou rýchlosťou začal unikať v smere von z mesta. Za použitia svetelného a zvukového znamenia hliadka dávala pokyny na zastavenie, na ktoré vodič nereagoval, vozidlo otočil a v jazde vysokou rýchlosťou pokračoval v smere do mesta.

Auto unikalo v smere na Nobelovu, Vajnorskú, Tomášikovu, Ružinovskú a Gagarinovu ulicu, pričom po celý čas vodič opakované výzvy policajnej hliadky ignoroval, nerešpektoval ich a mimoriadne rýchlou jazdou, jazdou v protismere, ako aj jazdou cez červenú signalizáciu ohrozoval seba a iných účastníkov cestnej premávky.

Počas prenasledovania policajti použili varovné výstrely. V úseku križovatky ulíc Mierová a Hraničná vozidlu v jazde do zákazu vjazdu zabránila ďalšia policajná hliadka, ktorú vodič svojou jazdou ohrozil. Následne pokračoval v smere na Prievozskú ulicu, pričom v blízkosti križovatky Prievozská a Mlynské Nivy opäť vošiel do protismeru. Tam dostal šmyk, vozidlo odstavil na kraji vozovky a dal sa na útek.

V tom mu ale zabránila hliadka, ktorá ho na mieste aj napriek jeho agresívnemu správaniu za použitia donucovacích prostriedkov zadržala a v súlade so zákonom obmedzila na osobnej slobode. Muž bol eskortovaný na príslušný útvar Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II. Ďalšie okolnosti tohto prípadu sú predmetom vyšetrovania. Informoval o tom Michal Szeiff z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Viac o téme: PolicajtiNaháňanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu