Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slotovi hrozia tri roky väzenia: Po nehode mal podplácať svedkov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Bývalý šéf národniarov Ján Slota stále nemá dosť. Nehoda z polovice januára bude mať na súde ďalšiu dohru. Kontroverzný expolitik čelí obžalobe z podplácania. Správu priniesla TV JOJ.

Informovala o tom hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová. "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 7.11.2016 na Špecializovaný trestný súd obžalobu na obvineného Jána S. pre prečin podplácania," povedala pre Tökölyová.

Okresný súd v Žiline mu 10. novembra tohto roka uložil peňažný trest 6000 eur s náhradným trestom odňatia slobody šesť mesiacov pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Zároveň mu uložil aj trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlo na šesť rokov. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

Ján Slota nie je žiadne neviniatko. Bol účastníkom nie jednej dopravnej kolízie. Posledná sa odohrala v polovici januára, kedy neďaleko Lietavskej Lúčky narazil na svojom vozidle Porsche Cayenne do pred ním idúceho auta. To následne vrazilo do ďalšieho vozidla, v ktorom sedel 39 – ročný vodič. Ten utrpel pri zrážke ľahké zranenia.

Slotovi hrozia tri roky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Bývalý primátor Žiliny sa vtedy nechal hospitalizovať. Odmietol však fúkať, začo bol obvinený z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Okresný súd mu začiatkom novembra vymeral trest. Dvojročná podmienka, peňažný trest a zákaz šoférovania na dobu šesť rokov.

Slotovi hrozia tri roky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Svedkovia vtedajšej zrážky tvrdili, že Slota na mieste nehody núkal účastníkovi nehody peniaze v prípade, že neprivolá políciu. Úrad špeciálnej prokuratúry na expolitika podal začiatkom mesiaca obžalobu pre prečin podplácania. Ak sa obžaloba preukáže ako pravdivá, hrozí Slotovi až trojročný trest. 

Viac o téme: NehodaPodplácanieObžalobaSlota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu