Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

FOTO Vážna nehoda v Kolárove: Róbert (24) zrazil dve dievčatá, jedno bojuje o život

Miesto nehody Zobraziť galériu (2)
Miesto nehody (Zdroj: polícia)

KOLÁROVO - Vážna dopravná nehoda sa stala dnes ráno krátko po siedmej hodine v meste Kolárovo. Na priechode pre chodcov boli zrazené dve deti. Ibolya (11) a Jozefína (8) boli na ceste do školy. Staršie z dievča prevážajú záchranným vrtuľníkom do Bratislavy.

Ako informovala hovorkyňa nitrianských policajtov Božena Bruchterová, "dnes ráno krátko po siedmej hodine došlo na priechode pre chodcov pred školou k zrážke dvoch dievčat."

Vodič Róbert na Peugeote 307 zrazil dievčatá, ktoré na sebe nemali žiadne reflexné prvky a skoro ráno bola v meste veľmi zlá viditeľnosť. Na mieste okamžite zasahovali privolaní záchranári.

"Mladšie z dievčat, Jozefína (8) utrpela povrchové poranenia hlavy a bola zdravotníkmi jednorázovo ošetrená v komárňanskej nemocnici. Staršie z dievčat, Ibolya (11) utrpela viaceré ťažké zranenia. V bezvedomí bola prevezená do komárňanskej nemocnice a následne bol zabezpečený rýchly prevoz do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Dievčatká sú sestrenice a ráno išli spoločne do školy. Bývajú v miestnej osade s názvom Dankó Pištu. 

FOTO Vážna nehoda v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: polícia)

Polícia alkohol u vodiča Róberta nezistila. Presná príčina dopravnej nehody a miera zavinenia je v štádiu vyšetrovania. 

Polícia vyzýva všetkých účastníkov, chodcov a cyklistov k obzvlášť  mimoriadnej opatrnosti na cestách. Chodci a cyklisti sú tí najzraniteľnejší. Farebné či reflexné oblečenie a mimoriadna obozretnosť prispievajú k bezpečnosti na cestách. "Aj dnešná dopravná nehoda, ktorá sa stala je toho dôkazom. Ani jedno dievča nemalo na sebe žiadny reflexný prvok, hoci zákon hovorí, že za zníženej viditeľnosti je to povinnosť," vyzvala hovorkyňa. 

Viac o téme: NehodaDetiVodičZranenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu