Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Policajná akcia s názvom Modrá: Bolo odhalených viac ako 200 priestupkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vyše 500 osôb, 335 osobných vlakov, viac ako 280 železničných staníc a 147 priecestí skontrolovali policajti počas dvadsaťštyrihodinovej akcie Modrá 24 (5. a 6. októbra).

Celkovo odhalili 260 priestupkov, z toho najviac v cestnej premávke. Ako informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, vypátrať sa podarilo jednu hľadanú osobu, vyriešili krádež mobilu v jednom z vlakov a zadržali aj páchateľa. Akciu zorganizovala Európska sieť železničných polícií RAILPOL súčasne v 17 členských krajinách vrátane Slovenska.

Tentoraz bola zameraná najmä na nelegálnu migráciu, vreckové krádeže a krádeže batožín, na pátranie po osobách a veciach. Policajti sa zameriavali aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a medzi najčastejšie zistené priestupky na cestách patrila už tradične rýchla jazda a nerešpektovanie dopravného značenia, a to aj na priecestiach. Chytili aj jedného šoféra pod vplyvom alkoholu. V dvoch desiatkach prípadov riešili policajti prechádzanie cez dráhu mimo určený priestor či fajčenie na zakázaných miestach.

Viac o téme: AkciaPolícia Modrá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu