Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Colníci z Bystrice narazili na bizarný kontraband: Takéto falzifikáty určite nechcete

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BANSKÁ BYSTRICA – Na falošné viagry a kondómy známych značiek narazili colníci banskobystrického Colného úradu pri bežnej kontrole dovážaného tovaru z tretích krajín. Výrobky mali skončiť u konečných spotrebiteľov v Banskej Bystrici.

"Išlo o 80 kusov tabletiek a tiež o 101 kusov prezervatívov. Tabletky i kondómy pri colnej kontrole okamžite svojím dizajnom upozornili na to, že ide o falzifikát," konštatovala dnes Katarína Podhorová, hovorkyňa Colného úradu v Banskej Bystrici.

"Najčastejším problémom pri vykonávaní colného dohľadu je porušovanie práv duševného vlastníctva pri objednávkach tovaru, ktorý je označený textovou alebo obrazovou ochrannou známkou nejakého svetového výrobcu. Väčšina z nich sa snaží chrániť si svoju značku a finančné prostriedky vložené do vývoja a výskumu nových produktov. Tovary ponúkané na internetových stránkach, ktoré sú často falzifikátmi originálnych výrobkov a ktorých hodnota je neporovnateľne nižšia ako v tuzemských obchodoch, lákajú objednávateľov na nákup," priblížila Podhorová. Keďže colníci nadobudli podozrenie, že išlo o porušenie práv duševného vlastníctva uvedených značiek, zásielky zaistili a v uvedenej veci začali konať.

Viac o téme: ViagraKondómFalzifikátColná stráž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu