Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prievidžan (39) pripravil manželke hotové peklo: Ak sa ku mne nevrátiš, rozvodu sa nedožiješ!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

PRIEVIDZA - Obvineniu zo zločinu vydierania čelí 39-ročný muž z okresu Prievidza. Ten sa svojej manželke po tom, čo sa koncom septembra odsťahovala zo spoločnej domácnosti, vyhrážal zabitím, a tiež ju ohrozoval v idúcom aute, informovala dnes trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Obvinený muž kontaktoval po prvý raz svoju manželku 28. septembra, pričom jej dal ultimátum, aby sa k nemu vrátila do dvoch dní. Ak to neurobí, tak sa nedožije rozvodu, lebo ju dá zabiť. Na druhý deň skoro ráno svoju manželku kontaktoval zas. Vyhrážal sa jej, že ak sa s ním nestretne, tak jej prepichne pneumatiky na aute," uviedla Antalová. 

Doplnila, že následne sa muž svojej manželke vyhrážal, že ju zabije, ak sa k nemu nevráti a zabije aj jej brata. "Večer, keď šla domov, ju prenasledoval na svojom vozidle a obmedzoval tak, že sa tlačil do jej jazdného pruhu, potom vypol svetlá, zaradil sa pred ňu, následne prudko brzdil, a potom zrýchlil," ozrejmila s tým, že toto konanie videl aj brat napadnutej ženy, ktorý išiel na druhom aute za svojou sestrou. 

Žena a jej brat, ktorým obvinený nespôsobil žiadnu ujmu na zdraví a majetku, mali po jeho konaní podľa Antalovej vážne obavy o svoje životy. "Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného, o ktorom bude dnes rozhodovať sudca Okresného súdu v Prievidzi. Za uvedený skutok mu v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," dodala. 

Viac o téme: NásilieVyhrážanie saPrievidza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu