Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rodinná tragédia pri Rimavskej Sobote: FOTO Pri čelnej zrážke zahynulo dievčatko (†2)

Miesto nehody Zobraziť galériu (3)
Miesto nehody (Zdroj: Foto: polícia)

BOTTOVO - Tragická nehoda sa odohrala v nedeľu pri obci Bottovo v okrese Rimavská Sobota. O život prišlo dvojročné dievčatko. Jeho štvorročný braček bol prevezený s viacerými vážnymi poraneniami do fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici, potvrdil to hovorca záchranárov Boris Chmel.

"Dňa 11.9. okolo 12.00 hodiny viedol 79 – ročný vodič osobný automobil značky Chevrolet Aveo po ceste 2/571 od obce Pavlovce smerom na obec Martinová. Vodič na suchej vozovke pri odbočovaní vľavo na miestu komunikáciu vedúcu do obce Bottovo nedal prednosť oproti idúcemu BMW, ktoré prichádzalo od obce Martinová," uviedla hovorkyňa banskobystrických policajtov Andrea Petrovičová. 
 
K čelnej zrážke prišlo v jazdnom pruhu osobného vozidla BMW. To po zrážke odhodilo do pravej priekopy vo svojom smere, pričom Chevrolet bol nárazom odhodený do protiidúceho jazdného pruhu. 
 
Rodinná tragédia pri Rimavskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)
"Vyšetrovateľ z Rimavskej Soboty začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví," informovala Petrovičová. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča BMW negatívna. Pre zdravotný stav bola druhému vodičovi odobratá krv, pričom výsledky sú ešte neznáme. 
 
Pri zrážke vozidiel prišla o život dvojročná Noemi, ktorá podľahla priamo na mieste bližšie nešpecifikovaným zraneniam. Jej štvorročný braček bol s ťažkými zraneniami prevezený do fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici. Doba liečby sa odhaduje do 40 dní. V aute značky BMW spolu s nimi sedeli ďalší traja ľudia. 24-ročný muž, ktorý auto viedol, utrpel úraz dolnej končatiny. Tento úraz utrpeli aj ďalšie dve ženy, ktoré sa v aute nachádzali.
 
Rodinná tragédia pri Rimavskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)
O stave štvorročného chlapca poskytol informácie pre TV Joj primár detskej nemocnice v Banskej Bystrici Oliver Petrík: "Pacient utrpel závažné poranenia. Aktuálne je v umelom spánku. V pondelok sme realizovali kontrolné CT vyšetrenie mozgu, ktoré je bez progresie nejakého nálezu."
 
V osobnom aute značky Chevrolet Aveo, ktorého vodič spôsobil ťažkú dopravnú nehodu, bol spolu s ním 14-ročný chlapec. Ten utrpel poranenia hrudníka. 79-ročný muž utrpel ťažké zranenia, ktorých doba liečenia bude nad 42 dní. „Všetci zranení, okrem štvorročného chlapca, boli prevezení do nemocnice v Rimavskej Sobote,“ potvrdil Chmel. 
Viac o téme: AutoTragédiaHaváriaSmrťZranenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu