Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V prvý školský deň si vodiči pripísali na konto nemilú štatistiku: Polícia eviduje stovky priestupkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Počas prvého školského dňa dohliadalo na Slovensku špeciálne na bezpečnosť školákov v okolí škôl a v priľahlých uliciach viac ako 700 policajtov. Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, vodiči v pondelok spáchali vyše 200 priestupkov, pričom polovicu z nich muži a ženy zákona vybavili napomenutím. Policajti zadržali jedno osvedčenie o evidencii auta a dva vodičské preukazy, ktoré dostanú šoféri späť, keď zaplatia pokutu. Ako Baloghová dodala, deti zvládli svoj prvý deň na výbornú.

"Aj tentokrát motoristi najčastejšie porušili dopravné predpisy prekročením predpísanej rýchlosti. Bez zapnutých svetiel jazdilo deväť vodičov, nasledovalo nepoužitie pásov v ôsmich prípadoch, zlý technický stav vozidiel v siedmich a telefonovanie v šiestich prípadoch. Prednosť v jazde nedalo päť vodičov, traja z nich dokonca na priechode pre chodcov. Priestupkov sa dopustili aj dvaja cyklisti a 13 chodci. Chvályhodné je, že ani jeden vodič nebol pod vplyvom alkoholu," spresnila Baloghová. 

Ako upozornila, nový školský rok prináša na cesty nielen viac účastníkov, ale s jesenným obdobím aj zmenu počasia a s tým spojené zvýšenie rizika vzniku dopravných nehôd a kolízií. Dni budú kratšie, cesty mokré a šmykľavé, opäť pribudnú ranné hmly a treba sa postupne pripraviť na zníženú viditeľnosť. Sťaženým podmienkam sa musia prispôsobiť všetci účastníci cestnej premávky. Viac ako inokedy bude potrebná zvýšená opatrnosť. 

Viac o téme: PriestupokPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu