Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ladislav (27) a Štefan (30) predávali marihuanu mladistvým: Čaká ich nepodmienečný trest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Profimedia.sk)

BANSKÁ BYSTRICA – Nepodmienečné tresty odňatia slobody potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici za drogový zločin pre dvoch mužov z obce Gemerský Jablonec v okrese Rimavská Sobota. Pre 27-ročného Ladislava Galamba to znamená päť a pol roka a pre jeho komplica 30–ročného Štefana Lazsíka päť rokov vo väzení so stredným stupňom stráženia.

Galamb i Lazsík v rokoch 2013 a 2014 kupovali od neznámych osôb drogu marihuana a následne ju predávali mladistvým užívateľom v rodnej obci, ale aj v Hajnáčke a vo Fiľakove. Drogu predávali za dve, päť a desať eur mladým ľuďom, hoci vedeli, že nemajú ešte 18 rokov. Drogu našli policajti v aute, v ktorom sa obaja díleri prevážali v marci 2014, ale semiačka rastliny rodu Canabis a stopy po tomto rastlinnom materiáli sa našli aj pri domovej prehliadke v mieste Galambovho trvalého bydliska. 

Okresný súd v Rimavskej Sobote uznal Galamba a Lazsíka za vinných z obzvlášť závažného drogového zločinu a vymeral im nepodmienečné tresty 5,5 roka a päť rokov. Voči verdiktu sa odvolali obaja obžalovaní i prokurátor. Díleri tvrdili, že sú nevinní a prokurátor žiadal prísnejšie tresty. Odvolací súd im nevyhovel a prvostupňový verdikt potvrdil. Predseda senátu hneď nariadil aj výkon trestu. Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné.

Viac o téme: DrogyMarihuanaLadislav GalambŠtefan Lazsík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu