Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Košičanka (63) zažila v noci horor: Prepadli ju dve ženy a ukradli jej tašku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Vo štvrtok (14.7.) krátko po polnoci na došlo na Južnej triede pri kostole k prepadnutiu 63-ročnej Košičanky. Informoval o tom dnes hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

Podľa jeho ďalších slov dôchodkyňu mali prepadnúť dve ženy, ktoré sa jej snažili z rúk vytrhnúť tašku s osobnými vecami. "Poškodená sa bránila a nechcela ju pustiť, preto ju zvalili na zem a v ťahaní tašky pokračovali. Jedna zo žien dôchodkyňu uhryzla do ruky, na čo žena tašku pustila. Páchateľky so svojím lupom z miesta ušli. Po prijatí oznámenia operačné stredisko polície vyslalo na miesto hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky," uviedol Szabó. Policajti podozrivé ženy zbadali, ako utekajú na Ludmanskú ulicu, jednu z nich sa podarilo zadržať, druhú chytili na Hollého ulici. Obe ženy predviedli na príslušný útvar Policajného zboru.

V okolí miesta činu policajti našli aj porozhadzované odcudzené veci z tašky. "Lustráciou sa zistilo, že po jednej zo zadržaných žien bolo vyhlásené pátranie v inej trestnej veci. Policajný vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže obvinil 25-ročnú Magdalénu z okresu Spišská Nová Ves a 29-ročnú Žanetu z Košíc. Krádežou tašky s osobnými vecami a finančnou hotovosťou spôsobili poškodenej žene škodu 80 eur," spresnil krajský policajný hovorca. Obe ženy boli umiestnené v cele policajného zaistenia s podnetom na ich vzatie do väzby. V prípade dokázania viny podľa polície hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Viac o téme: PrepadnutieJužná trieda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu