Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pred 40 rokmi zavraždili študentku Cervanovú: Vrahovia sa vysmievajú spravodlivosti

Ľudmila Cervanová Zobraziť galériu (2)
Ľudmila Cervanová (Zdroj: profimedia.sk)

BRATISLAVA - Diskusia o prípade Ľudmily Cervanovej sa zužuje len na otázku, či sú odsúdení páchatelia, vrahovia alebo obete. Uviedol to pri príležitosti 40. výročia, ktoré uplynuli dnes od vraždy medičky Cervanovej, bývalý novinár a exriaditeľ kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Peter Tóth.

Tóth je autorom prvého dielu knižného vydania o vražde študentky, ktorá vyšla v decembri minulého roku pod titulom Ako vrahovia klamali verejnosť a vysmievali sa spravodlivosti.

"V tomto tóne referuje prevažná väčšina médií už viac ako štvrť storočia, čo považujem za hlboký morálny a profesionálny úpadok. Vražda Ľudmily Cervanovej je dávno uzavretý prípad, sú známi vrahovia, ktorí boli zákonne odsúdení a podľa mojej mienky veľmi mierne potrestaní," povedal ďalej Tóth.

Podľa jeho názoru "hlavnou témou pri príležitosti 40. výročia brutálnej vraždy Ľudmily Cervanovej by malo byť permanentné zlyhávanie médií a novinárov, ktorí dokázali priam s goebbelsovskou zručnosťou vsugerovať časti verejnosti, že vrahovia sú obete".

Pred 40 rokmi zavraždili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Z trestného spisu s obľubou vyberajú informácie, ktoré vyhovujú propagande vrahov. Vytvárajú tým dojem, že pracujú s faktami, no v skutočnosti dokazujú len to, akí zruční sú v manipulácii s verejnou mienkou," povedal Tóth.

"Žijeme v časoch samozvaných mediálnych elít, ktoré akože vlastnia monopol na pravdu. Kauza Cervanová je toho živým a smutným príkladom," dodal mimo iného na záver.

Viac o téme: SISPeter TóthĽudmila Cervanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu