Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slovenská informačná služba odhalila realitu tejto krajiny: Korupcia, klientelizmus, podplácanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská informačná služba (SIS) v minulom roku zaznamenala prípady podozrenia z korupcie a klientelizmu pri verejnom obstarávaní a nakladaní s majetkom štátu a samosprávy, pri čerpaní dotácií zo štátneho rozpočtu a fondov EÚ a pri činnosti orgánov finančnej správy, polície, prokuratúry a súdov.

Uvádza sa to v Správe o činnosti SIS za minulý rok, ktorej verejná, odtajnená časť je v zmysle rozhodnutia jej riaditeľa Jána Valka zverejnená od utorka 21. júna na webovom sídle SIS v sekcii Pre vás. Korupcia a klientelizmus boli zaznamenané pri uplatňovaní reštitučných nárokov oprávnených osôb. Tajná služba v tejto súvislosti poukázala na nedostatky procesu reštitučných konaní, ktoré majú za následok vytváranie korupčného prostredia, a navrhla opatrenia na jeho elimináciu.

V daňovej oblasti SIS externých príjemcov informovala o snahách zástupcov súkromných spoločností podplatiť daňových úradníkov, aby bol firme vyplatený neoprávnený nadmerný odpočet DPH. SIS tiež externých príjemcov informovala o podozreniach z nezákonného ovplyvňovania rozhodovania súdov a prokuratúry.

Viac o téme: KorupciaKlientelizmusSIS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu