Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Boss podsvetia sa možno už čoskoro dočká rozsudku: Vypovedali poslední svedkovia

Róbert Okoličány
Róbert Okoličány

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku dnes v prípade bosa Róberta Okoličányho. a ďalších 15 obžalovaných ukončil dokazovanie týkajúce sa dvoch obžalovaných. Pri týchto osobách prokurátor a obhajcovia taktiež predniesli záverečnú reč. Na hlavnom pojednávaní okrem toho vypovedali aj dvaja svedkovia.

V trestnej veci figuruje spolu až 16 obžalovaných, pričom nebolo výnimkou, že niektorý z nich sa z rôznych dôvodov na pojednávanie nedostavil a súd tak nemohol vo veci pojednávať. Z dôvodu urýchlenia konania tak senát v minulosti celé konanie rozdelil na niekoľko častí.

Dnešné konanie sa týkalo obžalovaných Róberta Niguta, Pavla K. a Ľubomíra B. Prvý zo svedkov vypovedal ku skutku z mája 2004, kedy sa mali obžalovaní podieľať na napadnutí Viktora G. Podľa obžaloby sa pritom vydávali za policajnú hliadku, poškodeného mali vyzvať, aby si ľahol na zem, kde ho udierali do rôznych častí tela a spôsobili mu zranenia s trvaním liečenia viac ako 10 týždňov.

Svedok, ktorého navrhla vypočuť obhajoba, dnes na súde tvrdil, že v období po skutku viezol poškodeného v aute. Ten sa mu mal zveriť, že ho niekto napadol, ale útočníkov nedokáže identifikovať. Poškodený mal taktiež dodať, že pravdepodobne ho nenapadli obžalovaní Pavol K. a Ľubomír B., lebo s nimi nemal žiaden problém. „Povedal mi tiež, že keby mu dal niekto 200.000 slovenských korún, zmení výpoveď,“ tvrdil dnes okrem iného svedok na súde.

Druhý z dnes vypočúvaných svedkov pracoval v minulosti ako biletár v jednom z košických barov. Jeho výpoveď sa týkala útoku na Petra P., ktorého mali podľa prokuratúry niekoľkí z obžalovaných napadnúť a  spôsobiť mu zranenia s liečením približne 7,5 mesiaca. Bývalý biletár vypovedal k okolnostiam konfliktu medzi poškodeným a osobami z okolia skupiny obžalovaného Róberta Okoličányho, ktorý predchádzal jeho napadnutiu. Spomenul si na jednu bitku na toalete v bare, kde pracoval.

Prokurátor vo svojej záverečnej reči navrhol uznať obžalovaných Pavla K. a Ľubomíra B. vinnými, ich obhajcovia ich naopak žiadajú oslobodiť. Pôvodná obžaloba na celú zločineckú skupinu bola podaná 27. apríla 2007. Obžalovaní sa podľa prokurátora mali dopustiť týchto trestných činov: zločinecká skupina, vražda, pokus o vraždu, nedovolené ozbrojovanie, výtržníctvo, vydieranie, poškodzovanie cudzej veci, obmedzovanie osobnej slobody, ublíženie na zdraví a krádež. Spolu ide o 19 skutkov.

Ďalšie hlavné pojednávanie v tejto trestnej veci sa uskutoční 29. júna. Vzhľadom na priebeh doterajších pojednávaní pritom nie je vylúčené, že pokiaľ sa nevyskytnú prekážky v konaní, padne aj rozsudok.

Viac o téme: Róbert Okoličány
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu