Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia v Nitre prijala vážne oznámenie: Žena (29) nahlásila bombu v dome, hrozí jej väzenie

(Zdroj: SITA)

NITRA - Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre (KR PZ) prijal v stredu 2. marca päť minút po polnoci oznámenie, že v rodinnom dome v časti obce Maňa je bomba. Oznamovateľka uviedla, že výbušninu mal do rodičovského domu umiestniť jej brat. Na miesto boli okamžite vyslané policajné hliadky, ktoré uzatvorili okolie. Informovala o tom dnes hovorkyňa KR PZ v Nitre Božena Bruchterová.

Pyrotechnik a psovod so psom vykonali prehliadku celého objektu a rodinného domu s negatívnym výsledkom. V dome neboli nájdené žiadne podozrivé predmety ani komponenty, ktoré by mohli obsahovať výbušninu. Následne bol dom odovzdaný do ďalšieho užívania domácim osobám. Vyšetrovateľ 29-ročnú ženu obvinil z prečinu šírenia poplašnej správy. V prípade dokázania viny hrozí žene trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Pre policajtov nebola oznamovateľka neznáma. „Už pred dvomi rokmi oznámila, že sa v kostole v obci Maňa nachádza bomba,“ Bruchterová. Počas výsluchu sa preukázalo, že oznamovateľka si skutok vymyslela, čím spôsobila nebezpečenstvo vážneho znepokojenia.  

Viac o téme: BombaPolícia Poplašná správaMaňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu