Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Traja kumpáni (13, 15, 17) prepadli v Zborove muža (†55): Zomrel kvôli 15 eurám

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Thinkstock)

ZBOROV - Otrasný prípad sa stal na východe Slovesnka v obci Zborov. Trojica kamarátov (13, 15, 17) sa dohodla, že v dome prepadne 55-ročného muža. Tak sa aj stalo. Muža prepadli, surovo dobili a vzali mu 15 eur. Z miesta utiekli, doráňaný muž skončil v nemocnici, kde na následky ťažkých zranení, žiaľ, zomrel.

Traja kamaráti sa dohodli, že spoločne ukradnú peniaze 55-ročnému mužovi z jeho rodinného domu. Ako informovala hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová, skutok spáchali uplynulý týždeň.  

Kristián (17), Dávid (15) a Karol (13), všetci zo Zborova, opakovane vošli cez neuzamknuté vchodové dvere do rodinného domu v Zborove a surovo napadli majiteľa. "Muža opakovane fyzicky napádali, udierali ho päsťami a kopali do hlavy, rúk, nôh ako aj hrude a žiadali od neho peniaze. Napadnutý muž peniaze odmietal vydať," opísala policajná hovorkyňa a doplnila, že fyzické útoky naďalej pokračovali, útočníci prehľadávali dom. Doráňaný muž nakoniec povedal, že peniaze má vo vrecku nohavíc. Išlo o 15 eur, ktoré mu následne mladí násilníci vzali a z domu odišli. "Domáci pán pri tomto útoku utrpel viaceré vážne zranenia, bol hospitalizovaný v nemocnici, kde na následky zranení zomrel," doplnila Migaľová.

Podľa výsledkov z vykonanej pitvy nebohého muža vyplýva, že bezprostrednou príčinou smrti bolo kardiorespiračné zlyhanie pri vnútrolebečnom poúrazovom krvácaní, zlomeninách rebier a zlomeninách tvárových kostí.

Mladíci čelia obvineniu

Dávida (15) a Kristiána (17) vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu lúpeže spáchaného v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody formou spolupáchateľstva. Najmladší z útočníkov, 13-ročný Karol, nebol obvinený, vzhľadom na svoj vek nie je trestne zodpovedný. Ak obvineným vinu dokážu, hrozí im trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Viac o téme: TragédiaKrádežBitkaZborov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu