Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

FOTO Kapele vykradli skúšobňu: Hudobníci prehovorili o ťažkých chvíľach, koncerty ohrozené

kapela Hypnotic Zobraziť galériu (4)
kapela Hypnotic (Zdroj: foto: tip citatela)

BRATISLAVA - Bratislavskí policajti mali v noci z utorka na stredu plné ruky práce. Priamo pri čine prichytili Petra (42), ako z uzamknutej garáže vynáša predmety. Išlo o skúšobňu bratislavskej kapely Hypnotic, bez nástrojov by hudobníci nemohli odohrať plánované koncerty. Muži zákona páchateľa predviedli na policajnú stanicu a posadili do cely. Peter má čo vysvetľovať.

Vaše tipy

Z uzamknutej garáže mal Peter odcudziť dva zosilňovače k hudobným nástrojom spolu s káblovým príslušenstvom, stojany na hudobné nástroje, gitaru s puzdrom, ako aj gitarový pedál s káblovým príslušenstvom. "Zlodej rozbil zámok na bráne a dostal sa dnu. Ževraj poprosil ešte dvoch kamarátov, aby mu pomohli pobrať veci z našej garáže k nemu. Našťastie, počas vynášania vecí a aparatúry ich uvidela hliadka a zadržala ich," povedal nám Dominik z kapely Hypnotic, ktorá bola založená minulý rok v lete.

poškodený zámok
Zobraziť galériu (4)
poškodený zámok  (Zdroj: foto: tip citatela)

Ako informoval hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff, počas vynášania vecí z priestorov garáže muža spozorovala policajná hliadka a následne ho obmedzila na osobnej slobode. Ako dodal, poškodením garážových dverí spôsobil obvinený škodu vo výške 150 eur. Odcudzené veci z garáže boli v celkovej hodnote približne 2000 eur.

Aparáty, ktoré sa pokúsil Peter ukradnúť
Zobraziť galériu (4)
Aparáty, ktoré sa pokúsil Peter ukradnúť  (Zdroj: foto: tip citatela)

"Našťastie, nestihli zobrať z garáže všetko, takže k niektorým veciam sme sa dostali hneď, no zvyšok vecí je ešte na policajnej stanici, kde ich musia policajti ešte oceniť," uviedol ďalej Dominik a doplnil: "Za celú kapelu Hypnotic sa musím poďakovať policajnému zboru, že nám zachránil našu aparatúru. Keby sa to takto neskončilo, museli by sme zrušiť koncert, ktorý sa bude konať v sobotu."

Garáž, v ktorej kapela skúša, momentálne z nej nástroje odniesli
Zobraziť galériu (4)
Garáž, v ktorej kapela skúša, momentálne z nej nástroje odniesli  (Zdroj: foto: tip citatela)

Petra posadili muži zákona do cely policajného zaistenia. Vec sa realizuje v tzv. super rýchlom konaní. Ak obvinenému vinu dokážu, hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky. "Petra osobne nepoznáme. Nevieme ani, ako sa dozvedel o tom, že práve v tej garáži máme skúšobňu. Nevieme ani, čo ho k tomu viedlo, či si chcel založiť vlastnú kapelu, alebo chcel tie veci rozpredať. Ale myslíme si, že to rozpredanie je oveľa pravdepodobnejšie," uzavrel hudobník Dominik. 

Viac o téme: KrádežKapelaHypnotic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu