Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Zlodej prichytený pri čine: Ukradol telefón, klepli mu po prstoch

Zlodej prichytený pri čine
Zlodej prichytený pri čine (Zdroj: foto: topky)

BRATISLAVA - Kamery v predajni mobilov zachytili vreckového zlodeja, ktorý sa nad možnosťou odhalenia podľa všetkého vôbec nezamýšľal. Páchateľ kradol prízemným spôsobom, mobil vytiahol cez špáru medzi sklami vo vitríne. Podozrivého spozoroval personál a hneď konal. Muž s kapucňou sa musel zodpovedať policajtom.

Predavači zistili, že im chýba mobil. Neváhali a okamžite si prezreli kamerové záznamy a páchateľa hneď zbadali. "Ten človek sa vrátil do predajne aj na druhý deň a znovu sa chystal kradnúť. Predavači ho spoznali a zavolali SBS-ku a políciu, ktorá ho zadržala priamo v predajni a odviedla," uviedol Jakub Jurášek z www.mp3.sk a doplnil, že krádeží v predajniach mali viac. V bratislavskom nákupnom centre na Zlatých pieskoch skupina zlodejov vykradla pokladňu, predavači sa za páchateľmi rozbehli a peniaze vzali naspäť. V Košiciach pol hodinu pred otvorením sa neznámi páchatelia vlúpili do predajne cez hlavný vchod a vykradli ju.

Jurášek upozorňuje, že predajcovia najmä vo veľkých mestách by si mali dávať väčší pozor, pretože podľa jeho skúseností sa krádeže stávajú najmä v Bratislave a v Košiciach. V iných mestách je to skôr výnimočné, pretože vo veľkých mestách je väčšia anonymita zlodejov.

Podľa Juráška, mobilné telefóny prevažne kradnú veľmi neskúsení zlodeji, amatéri, ktorí sú často drogovo závislí. Nevedia, že každý mobil, ktorý ukradnú a predajú, dokáže polícia po jeho zapnutí podľa IMEI kódu vypátrať. Takto sa dokážu dostať na stopu zladejom.

 

Viac o téme: ZlodejPredajňaKrádež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu