Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Rudňanoch sa strhla mela: Podgurážení miestni útočili na policajtov, jednému rozbili hlavu

V Rudňanoch zbili policajta Zobraziť galériu (3)
V Rudňanoch zbili policajta (Zdroj: foto: tv joj)

RUDŇANY - Obrovská mela sa strhla v osade Rudňany v spišskonovoveskom okrese. Obyvatelia sa medzi sebou škaredo pohádali a privolali policajtov. Na prekvapenie situácia sa zvrtla a útočili proti privolaným mužom zákona. Jeden z nich utrpel zranenia a skončil v nemocnici.

Obyvatelia zavolali policajtov kvôli tomu, že sa medzi sebou rodiny pohádali. Podľa miestnych sa ale žiadna bitka nestrhla. Po tom, čo na miesto dorazili muži zákona s cieľom situáciu upokojiť, podgurážení obyvatelia ukradli policajtovi obušok a zaútočili. 

Dvaja otcovia prišli do konfliktu kvôli deťom. "Prečo mi chceli zmlátiť chlapca? Keď mal voľajaký problém, mal mi to vysvetliť. Ja by som dal do poriadku svojho syna," povedal Ivan pre televíziu Joj.

V Rudňanoch sa strhla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Situácia sa ale zmenila, keď na miesto prišla policajná hliadka. Terčom útoku sa stali muži zákona. Obyvatelia udierali do služobného auta. "Policajnú hliadku následne obstúpil dav približne 20 ľudí, kde dvaja útočníci z davu sácali do hliadky," opísala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová a dodala, že útočníci napadli a následne poranili policajta v službe. Utrpel zranenia na rukách a hlave, keď si ju chránil. Podľa predbežnej lekárskej správy policajt utrpel pomliaždenie hlavy a ruky s predbežnou dobou liečenia a práceneschopnosťou do siedmich dní.

"Musia sa správne chovať hlavne ku polícií, ktorá ich chráni. A nemôžu predsa ohrozovať hliadku, ktorá príde na pomoc v prípade nejakých nezrovnalostí," uviedol pre televíziu starosta obce Rudňany Miroslav Blišťan.

Do osady dorazili kolegom pomôcť aj ďalší policajti. Útočníci vo veku 18 a 30 rokov boli pod vlyvom alkoholu, skončili na policajnej stanici. "Vyšetrovateľ policajného zboru v danej veci začal trestné stíhanie pre zločin útoku na verejného činiteľa a prečin výtržníctva spáchaných formou spolupáchateľstva," dodala policajná hovorkyňa.

Viac o téme: BitkaOsadaPolícia Rudňany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu