Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Holanďan obvinený zo surovej vraždy Simony (†25) je na slobode: Môže za to chyba sudcu

Simonina vražda otriasla celým Slovenskom. Zobraziť galériu (3)
Simonina vražda otriasla celým Slovenskom. (Zdroj: archív topky)

BRATISLAVA – Napriek 17-ročnej praxi spravil chybu. V bežnom zamestnaní by to nemusel byť až taký problém, ale Stanislav Dutko je sudcom. Jeho chyba znamenala, že na slobodu museli prepustiť cudzinca zodpovedného za brutálnu vraždu svojej mladej priateľky. Simonku našli minulý rok v novembri dobitú a upálenú, a to v centre Bratislavy.

Holanďan Gerrit Jan Kramer (36) čakal vo väzbe na súdne pojednávanie, no niekoľko dní pred nim ho museli prepustiť. Sudca Okresného súdu Bratislava I totiž pochybil, znova. Jeho nadriadenej, predsedníčke súdu Eve Fulcovej, sa to prestáva páčiť, posledné zlyhanie ho zrejme bude stáť miesto, ako píše týždenník Plus 7 dní.

Verejnosť to určite uvíta. Otrasný prípad dvadsaťpäťročnej Simony, ktorej tlejúce telo objavili v byte na prvom poschodí na Obchodnej ulici v Bratislave, sledovala celá krajina. Polícia behom niekoľkých hodín zistila, že požiar bol len krycím manévrom vraždy. Zo stôp krvi zistili, že útočník napadol Simonu mimo bytu, všetko dokončil v izbe s kozubom.

Holanďan obvinený zo surovej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: TV Joj, Facebook)

Simone polial hlavu aj telo urýchľovačom horenia a škrtol zápalkou. Policajti okamžite začali podozrievať jej priateľa, lodného kapitána s holandským pasom. Údajne sa s ním v ten večer chcela Simona rozísť. Chytili ho, ako pobehuje po centre Bratislavy v roztrhanej košeli. Tvrdil, že si nič nepamätá, lebo sa večer predtým opil. Vyšetrovatelia sa však prekonali. Škoda, že to všetko pokazil sudca Dutko. Vďaka nemu teraz surový vrah môže pobehovať po slobode. 

Viac o téme: SudcaGerrit Jan KramerVražda SimonyStanislav Dutko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu